Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Önce kurban kestiler sonra yağmur duası yaptılar

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban,
Önce kurban kestiler sonra yağmur duası yaptılar

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, hafta sonunda Beyazıt Mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Düzenlenen programda mahalle sakinleri tarafından kesilen bir büyükbaş ve dört küçükbaş hayvanın etleri, mobil yemek aracında pişirilerek dağıtıldı. Yemeğin ardından ise yağmur duası yapıldı.
“İLK KEZ BÖYLE BİR ORGANİZASYONA KATILDIM”
Beyazıt Mahallesi’ni birçok kez ziyaret ettiğini hatırlatan Başkan Çoban, düzenlenen organizasyonun iki farklı yanı olduğuna dikkat çekti. Daha önce düzenlenen yemek organizasyonlarının Belediye imkanlarıyla yapıldığını fakat bu programda malzemenin bu kez mahallede ikamet eden hayırseverler tarafından karşılandığını ifade eden Başkan Çoban, dokuz yıllık Belediye Başkanlığı döneminde ilk kez böyle bir programa katıldığını söyledi.
“HAYIRSEVERLERDEN ALLAH RAZI OLSUN”
Başkan Çoban konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Beyazıt Mahallesi sakinleri sağolsun kendi aralarında bir araya gelmişler. Bir büyükbaş ve dört küçükbaş hayvanı kesmişler ve bunu bir yağmur duası amacıyla Allah’a kurban etmişler. Öncelikli olarak bunu kim düşünmüş ise kim en ufak katkıda bulunmuşsa Allah onlardan razı olsun. Allah’da sadece bu toprakları değil, ülkemizin dört bir yanında, dünyada ne kadar su bekleyen, yağmur bekleyen insan, hayvan, bitki varsa hepsine bol bol rahmetini esirgemesin.”
GEZİCİ MOBİL AŞEVİ ARACI İLK KEZ HİZMET VERDİ
Programın ikinci farklı yanından da bahseden Başkan Çoban, hizmete alınan gezici mobil aşevini ilk kez bu programda hizmete sunduklarını söyledi. Seyyar mutfakta dört çeşit yemek pişirilebildiğini ifade eden Başkan Çoban; bin 200 kişiye kadar ikramda bulunabildiklerini aktardı. Gezici Mobil Aşevi aracında vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden şehitlerimizle ilgili anma törenlerinde, olası doğal afetlerde ve Ramazan ayı boyunca balkan ülkelerinde hayırseverlerimizin katkılarıyla iftar yemeği ikram edileceğini ifade eden Başkan Çoban, Suriye’de, Afrin’de ve Elbab’da da aracı kullanabileceklerini söyledi.
YAĞMUR DUASI YAPILDI
Başkan Çoban programın düzenlenmesinde katkıları bulunan hayırsever mahalle sakinlerine ve yağmur duasında bulunanlara teşekkür ederek, Allah’tan kazasız, belasız, bol yağmurlu günler temennisinde bulundu. Programa Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın yanı sıra Belediye Özel Kalem Müdürü Mehmet Savaş, Zabıta Müdürü Murat Gürsan, Sosyal Tesis Birim Sorumlusu Metin Köken, mahalle muhtarları ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti