Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Önce öğrendiler, sonra uyguladılar – Kocatepe Gazetesi

İl Afet ve Acil
Önce öğrendiler, sonra uyguladılar

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından Büyükkalecik Kocatepe İlkokulu’nda sivil savunma bilincini artırmak, olası bir deprem ve yangın anında öğrencilerin neler yapması gerektiği konusunda düzenlenen tatbikat ile bilgilendirildi. Tatbikat, Afyonkarahisar AFAD İl Müdürlüğü’nde görevli Çetin Öztürk ve Uğur Çetinkayaeşliğinde yapıldı. Uygulama öncesinde öğrencilere teorik olarak deprem ve yangın anında neler yapmaları gerektiğinin bilgisi verildi.
Öğrenciler olası bir deprem anında ilk olarak sınıflarında neler yapmaları gerektiği, sınıftan sakin bir şekilde nasıl çıkmaları gerektiğini yaşayarak öğrendi. Öğrenciler, temsili deprem senaryosu kapsamında sınıflarında sıraların yanında cenin pozisyondu durduktan sonra sıra eşliğinde dışarı çıkarak okul bahçesinde toplandı. Deprem tatbikatının ardından okul bahçesinde öğrencilere yangın anında neler yapmaları gerektiği, bir yangına anında nasıl müdahale edilmesi gerektiği de öğretildi.
Büyükkalecik Kocatepe İlkokulu Müdürü Fatma Arzu İzgördü, ülkemizin deprem kuşağında olması dolayısıyla tatbikat yaptıklarını belirterek, amaçlarının öğrencilerde sivil savunma bilinicini geliştirmek olduğunu kaydetti.