Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Önceliğimiz adalet ve hizmet” – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet
“Önceliğimiz adalet ve hizmet”

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, “Vatandaş odaklı çalışma gayretindeyiz. Önceliğimiz halkımıza hizmet” dedi.
Gazeteniz Kocatepe’ye iade-i ziyarette bulunan Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Afyokarahisar’daki adli çalışmaları hassasiyetle takip ettiklerini, bu kapsamda tüm gayretlerinin adaletin tesis edilmesi ve insan odaklı çalışma çabası üzerine olduğunu belirtti. Afyonkarahisar’da göreve başladığından bu yana kenti tanıma adına temaslarda bulunduklarını belirten Başsavcı Mehmet Özel, “Tüm ilçelerimizle birlikte il merkezindeki çalışmalarımızı insanımıza hizmet odaklı ve adaletin tesisi hassasiyetlerimizle sürdürmekteyiz” dedi. Adli teşkilat içerisinde de “insan odaklı” çalışmalara ağırlık verdiklerini, bu kapsamda birlikteliği sağlamaya yönelik organizasyonlar düzenlediklerini belirten Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, “Hem personelimizin, hem de vatandaşlarımızın talep ve ihtiyaçlarına göre hareket etmeye çalışıyoruz” dedi.
Ülkemizin içerisinde bulunduğu olağanüstü durum nedeniyle FETÖ ağırlıklı davaların kamuoyunun gündeminde olduğuna dikkat çeken Başsavcı Özel, “İl genelindeki tüm FETÖ dosyalarını il merkezinde topladık. Böylece hız ve kararlardaki isabet konusunda daha iyi olduğunu düşünüyorum. Bu konuda arkadaşlarımız olağanüstü bir çaba göstermekteler. Afyonkarahisar bu konuda örnek bir konumda. En kısa sürede en isabetli kararların tesisi için hep birlikte çaba gösteriyoruz. Bu konudaki çalışmalar devam ederken vatandaşlarımızın diğer konulardaki ihtiyaçlarını göz ardı etmemiz düşünülemez. Tüm alanlarda aynı hassasiyetle çabalarımız sürüyor” dedi.
Tüm devlet birimlerinin olduğu gibi Adli makamların da vatandaşa hizmet amacıyla var olduğunu, kendilerinin de bunun bilincinde olduklarını dile getiren Başsavcı Mehmet Özel, “İnsanlarımızın hiçbir aracıya gerek duymadan adalet talebinin yerine getirilebilmesi amacındayız. Teşkilatımızı da buna göre yönlendirmeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımız bizlere müracaat etmekten çekinmemeli, biz onlara hizmet sunmak için bu makamlardayız” dedi.
Suçu olanların cezasına kavuşması, suçu bulunmayanların aklanması çabalarını hızla ve hassasiyetle sürdürürken insanların “kirlenmeme” hakkına da azami hassasiyeti gösterdiklerini belirten Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, “Bu konuda basın mensuplarımız da itina ile çalışıyorlar. Kocatepe Gazetesi’nin FETÖ duruşmaları başta olmak üzere bu konudaki hassasiyetini takip ediyoruz. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesine özel önem veriyoruz. İnsanların aklında oluşabilecek soru işaretlerine izin verilmemesi gerekiyor. Siz de bu kültüre sahip bir anlayışla, hassasiyetle yayınlarınızı sürdürüyorsunuz” dedi.
>> Sezer KÜÇÜKKURT’un Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti