Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Turan Civelek
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

ÖNERİLER -2 – Kocatepe Gazetesi

Turan Civelek 14 Aralık 2018 Cuma 13:26:27
 

(Dünden Devamı)
11. Kullanılmayan metruk binalar derhal yıkılmalıdır.
12. Şehir merkezinde yer alan uygun nitelikteki binalar için imkan daihilinde kamulaştırma çalışmaları yapılarak mümkün olduğunca bitişik nizam yapılaşmanın önüne geçilmeli, şehir merkezinin hava alması sağlanmalı, şehir merkezinde yeşil alan oranı arttırılmalıdır. Şehir merkezinin havalanmasını sağlamak adına bellirli alanlardaki, belirli bir yaşın üzerindeli binalar kamulaştırılarak yıkılmalı, yerine yeşil alan yoğunluklu “butik park ve dinlenme alanları” kurulmalıdır.
13.  Özdilek-Afium kavşağı ile Şuhut kavşağı ve yine şehir merkezi ile ANS kampüsü arasını kapsayan hat üzerinde “raylı sistem” çalışmalarına, Devlet Demir Yollarından da destek alınarak, başlanmalıdır.
14. Raylı sisteme bir alternatif olarak, yapılması daha zor gibi dursa da, Akarçay’dan köken alan bir “sığ kanal sistemi ulaşım ağı” da, şehre orjinallik katacağı düşünüldüğünde, değerlendirilebilir.
15. Alt geçit inşaatları tamamlanmalı ve uygun noktalar için yeni alt geçit çalışmaları mutlaka başlatılmalıdır.
16. ANS Kampüsü, Devlet Hastanesi ve Ali Çetinkaya Kampüs girişleri yaya ve araç trafik akışı yeniden düzenlenmeli ve bu bölgeler rahatlatılmalıdır.
17. Uydukent bölgesi yol bölme uygulamaları ve trafik için altyapı düzenlemesi yapılmalı, uydukent giriş ve çıkış noktaları, hastane ve otogar ulaşımı bu hat üzerinden sağlandığı için, optimal şartlar dahilinde düzeltilmelidir.
18. Halk ekmek uygulaması getirilmeli ve her mahallede halk ekmek satış noktaları oluşturulmalıdır.
19. Şehir içindeki çimento fabrikası taşınmalıdır.
20. Eski stad bölgesinde büyük bir şehir parkı oluşturulmalıdır.
21. Gerçek anlamda kullanılabilir nitelikte olan, araç parkına ve araç kullanımına kapalı bisiklet yolları, tüm şehir için yaygınlaştırılmalıdır. Şarj noktaları oluşturularak şarjlı motosikler/araba/bisikler vb. kullanımı yaygınlaştırılabilir.  Bu bağlamda ücretsiz veya düşük ücretli bir kullan-bırak şarjlı/şarsız bisiklet/motosiklet ağı oluşturulması düşünülmelidir.
22. Mahalle park, imar, iyileştirme ve geliştirme çalışmalarına ve ağaçlandırma faaliyetlerine aralıksız devam edilmelidir.
23. Araç parkı noktasında sıkıntısı olan mahalleler için ortak kullanım araç park alanları oluşturulmalıdır.
24. Şehir içi araç parklarına gündüz saatlerinde zaman kısıtı getirilerek uzun süre parkların önüne geçilmelidir.
25. Yasal mevzuat imkan tanıyorsa, TOKİ veya özel sektör işbirliği ile yatay mimari dahilinde konut ve işyeri dönüşümünü hedefleyen “Kentsel Dönüşüm” projelerine öncelik verilmesi bir gerekliliktir.
26. Tüm mahallelerde altyapı, ağaçlandırma, park, yol, kavşak vb. imar ve düzenleme çalışmalarına ara vermeden devam edilmelidir.
27. Muhtarlık binaları revize edilmeli, yenilenmelidir.
28. Yeni bir sokak hayvanları rehabilitasyon merkezi ve bakımevi kurulmalı, şehir merkezinde hizmet veren bir hayvan hastanesi ve pet otel açılmalıdır. Mevcut barınak da modernize edilebilir.
29. Şehrin farklı noktalarına yapılacak olan saat kuleleri, dikilecek heykeller vb. ve bu alanların etrafına inşa edilecek kafe ve alışveriş alanları ile şehrin sosyal yaşamına katkı sağlanabilir. Bu bağlamda müze ile işbirliği sağlanarak müzenin sahip olduğu heykel kolleksiyonu özel olarak oluşturulacak alanlar dahilinde şehrin farklı noktalarında sergilenebilir. Bu husus turistik açıdan da şehre katkı sağlayacaktır.
30. Şehrin farklı noktalarında kapalı alanlar dahilinde internet kullanım noktaları ve şarj istasyonları oluşturulmalıdır.
31. Afyon kalesi, Kocatepe ve Frig vadisine gereken ve hakettiği önem mutlaka verilmeli, ulusal ve uluslararası tanıtım faaliyetlerine hız verilmelidir. Termal, Sağlık ve Doğa Turizmi projeleri revize edilmeli/oluşturulmalıdır.
32. Şehir merkezi başta olmak üzere kaldırım alanları artırılmalı, kaldırım yükseklikleri ve kullanımı yaya, çocuk ve engelliler için uygun hale getirlmelidir. Şehrin batısından doğusuna, şehir merkezinden geçen tek yön araç yolları, tek aracın geçişine imkan tanıyacak şekilde dizayn edilmeli, toplu taşıma araçları için durak cepleri oluşturulmalı, toplu taşıma araçlarının durak harici indirme-bindirme yapmasına müsaade edilmemeli, belli aralıklarda oluşturulacak küçük ve kısa süreli parka imkan tanıyan araç parkları haricinde ana yol üzerine park engellenmelidir.
33. Yasal mevzuat dahilinde ise şehir merkezi ve merkeze giden yollar için mutlaka “elektronik trafik denetleme ve park denetleme sistemi” ilgili kurumlarla birlikte işbirliği sağlanarak tesis edilmelidir.
Bu ve benzeri öneriler mutlaka arttırılabilir. Bunların bazıları kısmen veya tamamen yapılmış veya yapılmak üzere de olabilir. Amacımız kimseyi yermek asla değildir. Tek amacımız vardır o da bu konularda farkındalık oluşturmaktır. Kazananın Afyonkarahisar olması dileğiyle hepinize selam ve muhabbetlerimi sunuyorum. Sağlıcakla kalın. (Son)

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER