Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Onkoloji Hastanesi Ekim’de açılıyor – Kocatepe Gazetesi

AKÜ Rektörü Prof. Dr.
Onkoloji Hastanesi Ekim'de açılıyor

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, AKÜ Tıp Fakültesi’nin eğitim-öğretim, araştırma ve sağlık hizmetlerinin Ali Çetinkaya Yerleşkesi’nde bulunan modern tesislerde yürütüldüğünü söyledi. Solak, “Tıp Fakültemiz 1998 yılında kuruldu. 1999 yılında tıpta uzmanlık eğitimine, 2002 yılında ise tıp doktorluğu eğitimine başladı. Fakültemiz ilk mezunlarını 2008 yılında verdi. Kuruluşundan bu yana fakültemizden 585 Tıp Doktoru, 302 Uzman Doktor mezun olmuştur. Halen 919 öğrenci tıp eğitimi, 148 öğrenci ise tıpta uzmanlık eğitimi almaktadır” diye konuştu.
AKÜ Tıp Fakültesi 2016-2017 eğitim yılı beyaz önlük giyme töreninin 14 Mart Tıp Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirerek, birlikteliklerinin daha da anlamlı hale geldiğini belirten Solak, şunları söyledi:
“14 Mart 1919’da işgal altındaki İstanbul’da tıbbiye 3. sınıf öğrencisi Hikmet Boran’ın önderliğinde, tıp okulu öğrencilerinin işgali protesto için toplandığı ve meslektaşlarının onlara verdiği desteği tekrar hatırladığımız bugünde vatansever meslektaşlarımızı minnetle, şükranla anıyoruz. Sağlık çalışanları olarak ülkemizi her zaman başta FETÖ/PDY örgütü olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı mücadele etmek, insan sağlığını korumak ve yaşamın kutsallığını her şeyin üstünde tutma azmimizi bir kez daha belirtmek isterim.”
AKÜ Tıp Fakültesi olarak hedeflerinin, bölgede ve Türkiye’de eğitim-öğretim ve bilimsel açıdan tanınır, seçkin ve örnek gösterilecek bir eğitim kurumu olmak olduğunu ifade eden Solak, “Fakültemizde verilen eğitim sağlık ve araştırma hizmetlerini üniversitemizin ve ilimizin topluma açılan vitrini olarak görmekteyiz. Bu bağlamda fakültemizin her yıl fiziksel ve akademik olarak büyüme ve gelişmesi için çok çaba sarf etmekteyiz” diye konuştu.
Kaliteli ve çağdaş standartlarda bir tıp eğitiminin, kaliteli sağlık hizmetinin verildiği,  yeterli sayıda hasta çeşitliliğinin olduğu, uygun alt yapı ve cihaz imkânlarının bulunduğu iyi organize edilen merkezlerde verildiğini vurgulayan Solak, şöyle devam etti:
“Sağlık yerleşkemizin alt yapısını, yollarını ve çevre düzenlemesini yenileyerek yerleşkemize yeni bir çehre kazandırdık. İhtiyaç duyulan cihaz ve donanımları temin ettik, kütüphane ve okuma salonlarını güçlendirdik. İlimiz ve bölgemiz için önemli olan Radyoterapi ve Nükleer Tıp Merkezini bitirdik. Yeni nesil cihazlarla donatarak Mayıs 2016 tarihinde hizmete açtık. Yeni amfileri, konferans salonlarını ve poliklinik binasını hizmete açtık. Ulusal Çekirdek Eğitimi programını uygulamaya koyduk. Fizik tedavi, rehabilitasyon ve hidroterapi alanında gerçekleşen ileri sağlık hizmetlerimizden sonra tıbbi onkoloji, radyasyon onkolojisi ve nükleer tıp alanında ciddi mesafeler kaydettik. Başta ilimiz ve bölgemizin ihtiyaç duyduğu alanlar olmak üzere fakültemize yeni öğretim üyeleri alarak gücümüzü arttırıyoruz. Ekim ayından itibaren de hematoloji alanında ve kemik iliği naklinde hastalarımıza yeni sağlık hizmetleri planladık.”
Solak, konuşmasında Onkoloji Ve Hematoloji Hastanesinin Ekim 2017 tarihinde hizmete açılacağını müjdeledi. Solak, AKÜ Tıp Fakültesi 1. sınıf öğrencilerine ise şöyle seslendi:
“Fakültemizde 6 yıllık zorlu bir eğitim sürecine başladınız. İyi bir eğitim almanız ve birinci basamak hekimliği düzeyinde bilmeniz gereken her şeyi öğrenmeniz için her türlü imkâna sahip olacaksınız. Bir üyesi olmak için yola çıktığınız hekimlik mesleğinin insanlık için çok özel ve ulvi bir meslek olduğunu unutmayınız. Çünkü sizler insan sağlığını korumayı amaçlayan, geliştiren ve tedavi eden insan odaklı bir anlayışla yetişecek ve sahip olacağınız donanım ile çok çalışarak görevinizin hakkını vereceksiniz. Bugün hayatınız ve mesleğiniz ile ilgili olarak tıp eğitimi merdiveninde ilk basamağa çıkmış olacaksınız. Hedefe ulaşmak için geçilmesi gereken çok basamakların sizleri beklediğini unutmayınız. Eğitiminiz süresince, hekimlik sanatının yaşam boyu öğrenme ihtiyacının en çok hissedildiği mesleklerden biri olduğunu göreceksiniz.”