Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Onlar özgürlüğün fedaileri – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Onlar özgürlüğün fedaileri

18 Mart 1915’te kazanılan ve Türk milletinin yenilmezliği ortaya koyan Çanakkale Zaferi’nin 95’inci yıldönümü nedeniyle Afyonkarahisar protokolü, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları kutlama mesajı yayınladılar. Mesajlarda Bağımsızlık ve özgürlük vurgusu öne çıktı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi nedeniyle bir mesaj yayınlayan Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, “Tarihimiz boyunca bağımsızlığımız ve özgürlüğümüzü korumak için sayısız zorluklara katlandık. Zayıf anımızdan yararlanarak bizi tarih sahnesinden silmek isteyenlere karşı, Yüce Önder Atatürk’ün Başkomutanlığında üstün mücadeleler vererek, tarihi başarılar kazandık ve bunun neticesinde de dünyanın en güçlü devletlerinden birisini kurduk.Tüm bu zaferleri ve tarihi başarıları aziz şehitlerimizin kanları ve canlarını, milletimiz ve vatanımız uğruna feda etmeleri sayesinde kazandık. Üzerinde bağımsız olarak yaşadığımız bu kutsal vatanı, vatan sevgimizin ve bağımsızlığımızın simgesi olarak, gönlümüzde yaşayan aziz şehitlerimize borçluyuz” dedi.
Dünya milletleri örnek aldı
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Yüce Türk Ulusu Çanakkale’de; birlik ve beraberliğimizi pekiştirerek varlığımızı ebedileştiren, zor koşullar altında, kendinden çok güçlü ordulara karşı kazandığı büyük zaferin unutulmaz destanını yazmıştır. Türk Ordusu’nun Çanakkale’de vermiş olduğu bu büyük mücadele; Dünya milletlerinin başta Büyük Atatürk olmak üzere Türk askerinin harp dehasını incelediği, örnek aldığı bir savaş olmuştur. Bu savaş ayrıca Türk askerinin toprağında yendiği milletlere karşı gösterdiği insani değerleri ortaya koyması bakımından da Dünya uluslarına verilmiş çok anlamlı bir mesajla yüklüdür” ifadelerini kullandı.
Şehitlik en yüce mertebe
İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel de “Şehitlik ve gazilik manevî rütbelerin en yücesidir. Bir insanın Allah katında erişebileceği en yüksek mertebeye ulaşan şehitlerimizi hiçbir zaman unutmayacağız. Aziz şehitlerimizi bir defa daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Çanakkale Zaferi’nin 95. yıldönümü vesilesiyle, bu savaşta yer alarak adını tarihe altın harflerle yazdıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve fedakar milletimizi saygı ve şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı.
Eşsiz bir destan
18 Mart ile ilgili Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’ndan da yazılı bir açıklama geldi. Açıklamada Çanakkale Zaferi’nin dünyada eşi benzeri olmayan bir kahramanlık destanı olduğu vurgulandı.
AK Parti Afyonkarahisar İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Dener, Dener, “Çanakkale Zaferi; Türk ve dünya tarihi için bir dönüm noktasıdır. Kahramanlık ve fedakârlığın doruk noktasına ulaşarak, Viyana önlerinden itibaren Anadolu’ya doğru sürekli gerileyen bir imparatorluğun, esas kurucu unsuru olan Türk Milletinin verdiği bir onur mücadelesidir. Her şeyden önemlisi bu zafer, Kurtuluş Savaşı ateşinin yüreklerde yakılıp, milletçe yeniden doğuşun başlangıcıdır” derken Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Kemalettin Yılmaz da “Emperyalist mihraklara karşı atalarımızın emaneti olan topraklarımızı, göğüslerini siper ederek savunan ve bu uğurda fani bedenlerinden vazgeçen aziz Şehitlerimizin kahramanca direnişleri emsalsizdir. Dün Çanakkale’de bugün de terörist mihraklara karşı vatanımızın değişik yörelerinde sürdürülen mücadele sonucunda, Şehit düşmüş kahramanlarımızın önem ve kıymeti her zaman bilinmeli, aziz hatıraları her zaman yaşatılmalıdır. Unutulmamalıdır ki geçmişteki milli gayretin Anadolu’nun muhafazası gerektiğinde bugün de göstereceğinden, hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır” ifadelerini kullandı.
“Çanakkale yolgöstermeli”
Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar Şubesi Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada “Hükümet ve ilgili kurumlar, ABD-İngiltere ve İsrail’in bölgeye yönelik kabul edilemez saldırılarına, dost ve kardeş ülke olan komşularımız Suriye’ye ve İran’a yönelik tehditlerine Çanakkale Savaşlarının ışığında bir tutum geliştirmelidirler. Bu aşamadan sonra ‘Savaşa Hayır’ diye bağırmak yerine, ‘Emperyalizme Karşı Topyekûn Savaş!’ demeliyiz. Çanakkale’de bize karşı savaşanları, 95 yıl sonra tekrar topraklarımızda ve denizlerimizde görmek istemiyoruz” denildi.
Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şubesi’nden yapılan açıklamada da “Çanakkale Zaferi, bağımsızlığını her şeyden üstün tutan, topraklarını her türlü güce karşı canı pahasına koruyan Türk askerinin, Türk Milletinin yokluğa rağmen, yoksulluğa rağmen tek yürek olarak cephede kahramanca çarpışmasının en anlamlı ödülüdür. Toplumun adsız neferleri olan öğretmenler, çocuklarımıza Çanakkale Savaşlarını, Çanakkale Zaferi’ni, 250 bin şehidi niçin verdiğimizi çok iyi anlatmalıdır. Her gencimiz Çanakkale’yi mutlaka görmeli, Çanakkale’deki ruhu teneffüs etmelidir” ifadeleri kullanıldı.
Sabırla kazanıldı
Atatürkçü Düşünce Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Salman Korkmaz ise “Çanakkale Savaşları’nda, Mehmetçiğin olağanüstü çaba ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bugünkü yapısının çekirdeğini oluşturan komutanların ise büyük bir sabır göstererek ulaştıkları Zafer’in altında yatan en önemli gerçek Çanakkale Ruhu’dur. Bu nitelik ve özellik, dünyanın başka hiçbir milletinde görülmemektedir” dedi.
Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar da 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferinin yıl dönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Acar mesajında, 18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferinin, bir toplumun ayakta kalma ve millet olma mücadelesini verdiği, güçlünün değil haklının galip geldiği bir onur savaşı olduğunu kaydetti.
Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol da yayınladığı mesajda “Türk insanı kahramanlığına, cesaretine, vatanını savunmak için verdiği onurlu direnişine tüm dünya Çanakkale’de tanıklık etmiştir. Bir milletin inancının ve cesaretinin destanlaştığı Çanakkale Zaferi, milli şuurun tek yürek, tek yumruk olduğu ve vatan toprağını düşmana teslim etmemek için ölümü göze alarak “Çanakkale Geçilmez” diye haykırdığı aziz ecdadımızın kahramanlık mücadelesidir” ifadelerini kullandı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti