Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

ONLAR YÜCE KİTABIMIZA DA İNANMAZLAR

Müşrikler kendilerine ve kendilerinden sonraki gelenlere hidayet rehberi olarak indirilen Kur’ân-ı Kerim’e inanmayıp, yüce kitabımızı sihir ve uydurma olarak değerlendirmişlerdir. Onların bu durumları şöyle açıklanır:
“Onlara açık açık âyetlerimiz okunduğu zaman: “Bu, atalarımızın tapmakta oldukları şeylerden sizi vazgeçirmek isteyen bir adamdan başkası değildir.” dediler. (Yine:) “Bu (Kur’an), uydurulmuş bir yalandan başka bir şey değildir.” dediler. Kâfir olanlar, hak (Kur’an) kendilerine gelince de (yine): “Bu apaçık bir sihirden başkası değildir.” dediler.” (Sebe34:43)
“Gerçi (o puta tapanlar) şöyle diyorlardı: “Eğer gerçekten yanımızda, evvelkiler(e inen)den bir kitap olsaydı mutlaka biz Allah’ın ihlâslı kulları olurduk.” (bk. 6/156-157; 35/42) Şimdi ise (Kur’an gelince) onu inkâr ettiler (kabul etmeyip dışladılar). Artık ilerde (başlarına neler geleceğini) bilecekler. “ ( Saffat 37: 167-170 ) Ahiret hayatına ve öldükten sonra dirilmeye inanmayan müşrikler, ken¬dilerini yok edecek şeyin, zamanın olduğunu iddia ettiler. Yüce Allah’da, onların zan içinde olduklarını belirtip, bu tutum ve davranışlarından dolayı hesap sorulacağını haber verir:
“Dediler ki: “(Hayat) dünya hayatından başkası değildir. Ölürüz de, yaşarız da. Bizi zamandan başkası helak etmiyor.” Hâlbuki onların bu hususta hiçbir bilgisi yoktur. Onlar sadece (böyle) zannediyorlar.” (Câsiye: 45/24)
“Bizi ancak zaman öldürür.” sözü, İslâm öncesinde, Allah’ı tanımayanların câhiliye mantığıyla söylenmiş sözleridir.. Çeşitli zamanlarda duyulan ve tekrar edilen bu söz, yine Dehriyye görüşüne sahip, yani maddeci ateist kafaların bir ürünüdür. Gayeleri Allah’ı tanımayıp sorumsuz ve başıboş yaşamaktır. Böylece arzularını ilâhlaştırmaları, onları bir fikir boşluğuna ve Allah’a karşı küstahça bir ifadeye itmiştir.) [bk. 6/29-30; 10/7-8; 23/37-42; 36/12; 52/ 35-36; 67/2]
“Allah dilediği kimsenin (niyet ve amellerine göre) rızkını genişletir ve (dilediğini de) daraltır. (O inkârcılar,) dünya hayatıyla sevinmekle yetinirler. Hâlbuki dünya hayatı, âhiret (hayatı) yanında geçici bir faydalanmadan başka bir şey değildir.” (Râd: 13/26) (bk. 87/16-17; Necm: 53/29-30)

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER