Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Onlarla gurur duyuyoruz” – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
“Onlarla gurur duyuyoruz”

04 – 07 Ağustos 2011 tarihlerinde Moskova’da düzenlenen 2. Onkoloji Olimpiyatları’na bu yıl LÖSEV’den 12–17 yaş arası, sağlığına kavuşmuş 13 sporcu ile katıldı

Moskova’nın 17 km dışında Foresta Tropicana Tatil Köyü’nde Grand Life Charity Vakfı tarafından düzenlenen olimpiyatlara 9 ülkeden 300 çocuk katıldı. Belarus, Çekoslovakya, Latviya, Macaristan, Ukrayna, Polonya, Rusya, Romanya, Türkiye’den çok sayıda sağlığına kavuşmuş lösemili sporcu derece elde edebilmek için yarıştı. Türk sporcularının elde ettikleri dereceler başarılı sonuçların altına imza atılar.
Masa tenisinde Ece İldiri 1.lik, 100 m Koşuda Nur Saygıner 2. lik, Kübra Özalan 3. lük madalyası aldılar. Futbolda büyükler ve küçükler kategorisinde karşılaşmalar yapan ve çoğunluğu türk sporcularının oluşturduğu her iki takım 1. lik madalyalarını alırken 8–0 gibi net bir skorla sona eren maçta forma giyen ve 7 gol atan Fırat Ceylan günün oyuncusu seçildi. Ceylan bu başarısıyla Türkiye’yi ve Lösev’i başarıyla temsil etti.
Dünyanın her yerinden gelen çocuklara moral desteği sağlamak, onlara güzel zamanlar yaşatmak amacıyla düzenlenen Moskova Olimpiyatına Lösev bu yıl ilk kez katıldı. Olimpiyatta geçen yıl 8 ülkeden 200 çocuk yarışmıştı. Onlar katıldıkları ilk yılda tüm Türkiye’nin göğsünü kabarttılar. Kendilerine harcanan çaba ve destekleri boşa çıkarmadılar. Yüzme ve satrançta da lösevli sporcular büyük başarı göstererek rakiplerine bir hayli zorladılar.
Türk sporcularının elde ettikleri dereceler şu şekilde:
Rıdvan Diktaş (12) Mini Futbol
Mehmet Şahin Gültekin (12) Mini Futbol
Batuhan Sakallı (13) Mini Futbol
Fırat Ceylan (14) Mini Futbol
Mustafa Gelmez (15) Mini Futbol
Mertcan Yakar (15) Mini Futbol
Pınar Göze (15) Satranç
Sedat Çıkrık (16) Satranç
Cevdet Tunahan Şentürk (14) Yüzme
Umut Kaplan (16) Yüzme
Nur Saygıner (17) Koşu
Kübra Özalan (17) Koşu
Ece İldiri (13) Masa Tenisi