Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Orada bir köy var… Yolu var, suyu var…

Bu haberin fotoğrafı yok
Orada bir köy var... Yolu var, suyu var...

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Afyonkarahisar’da programı çerçevesinde Afyonkarahisar Valiliği’ni ziyaret etti. Bakan Şahin, burada köylere yapılan hizmeti anlatırken “Orada bir köy var uzakta” dizelerine gönderme yaptı: “Orada bir köy var, yolu var, suyu var, oyun parkı var…”

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Afyonkarahisar Valiliği’ni ziyaret etti. Vali yardımcıları ve daire müdürleri ile tek tek tokalaşan Bakan Şahin’in Emniyet Müdürlüğü Tören Mangası karşıladı.
Afyonkarahisar Valiliği Hatıra Defteri’ni de imzalayan Bakan Şahin, Vali İrfan Balkanlıoğlu’ndan Afyonkarahisar hakkında bilgi aldı.
Ziyarette konuşan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ahmet Kutsi Tecer’in ünlü “Orada Bir Köy Var Uzakta” şiiri ile şarkıcı Ferdi Tayfur’un “Hadi Gel Köyümüze Geri Dönelim” şarkılarına gönderme yaptı. Köylere hizmet götürüldüğünün altını çizen Şahin, şöyle konuştu:
“KÖYDES ve BELDES projelerini yürütüyoruz. Geldiğimiz noktada ülkemizin birçok ilimizde bu hizmet bir desteklemeden destana dönüşmüş. KÖYDES artık bir köy destanı olmuş. Köylerimiz için köy türküleri vardı, yine var onlar söylenecektir. Hadi gel köyümüze geri dönelim Fadime’nin düğününde halay çekelim denirdi. Şiirlerde orada bir köy var, gitmesek de görmesek de o köy bizim denirdi. Bugün orada bir köy var, yolu var, suyu var, oyun alanları var, şehirdeki temel altyapı hizmetlerinin orada karşılğı var, köyde sadece düğün ve halay yok. Düğünün yapılacağı daha medeni ortamlar var, imkanlar var.”
Bakan Şahin, konuşmasında Türkiye’nin kalkınmasında toplumun tüm kesimlerine görev düştüğünün de altını çizdi. Şahin, “Afyon’da, Kütahya’da, Hakkari’de, Edirne’de 81 ilde var. Adil bir hizmet anlayışı, tüm milleti kuşatan bir hizmet anlayışı ve ülke kaynaklarının daha adaletli dönüşümünü esas alan bir paylaşım anlayışı ile devlet hizmeti Türkiye’de halka sunuluyor. Devlet için halk değil, millet için devlmet, millet için hükümet anlaşyısı lafta değil uygulamada kendisini gösteriyor. Daha yeni seçimden çıktık ama bizim için seçim, seçimi kazanmak değildir. seçim yeni bir sorummuluğun altına girme tarihidir. o sorumluluğunu farkında olarak daha gayretli biçimde insanımızla buluşmaktır” dedi.
Konuşmanın ardından Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’a Bayat ilçesinde yapılan kök boylalı kilim ile mermerden satranç takımı hediye etti. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti