Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Örgütün “VIP imamı”nı terleten mesajlar!

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza
Örgütün “VIP imamı”nı terleten mesajlar!

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, Silahlı Terör Örgütü Kurma veya Yönetme, Kazanç Müsaderesi elde etme suç isnadıyla haklarında kamu davası açılan Önder Cartıllı ve İrfan Bilgin’in davaları görüldü. Tahliye talepleri mahkeme heyetince reddedilen sanıkların duruşmaları Haziran ayı başında görülecek.
ÖRGÜTÜN ELİNDEN KİMSE KURTULMAMIŞ
Bylock kullanım iddiasına yönelik HTS ve bylock baz istasyonlarının uyumlu olduğuna dair bilir kişi raporu bulunan sanık Önder Cartıllı, örgütün sohbet adı verilen toplantısına bir kez katıldığını kaydetti. Örgütün sözde imamlarından biri olan ve hakkında hüküm verilen İ.D’yi emniyette tanıdığını bu şahsı “Sinan” kod adıyla bildiği öğrenilen Cartıllı, “Bahsi geçen şahsın gerçek ismini kollukta öğrendim. Sinan diye tanıyordum. Ben Aleviyim. Yıllarca Isparta da ve Afyonkarahisar’da Alevi Kültür Derneklerinde görev aldım” dedi. Mahkeme Başkanı “Bu örgütün elinden uçan kuş, sağcı-solcu, Alevi-Sünni kimse kurtulmamış” vurgusunda bulundu. Alevi Kültür Dernekleri olarak yapının karşısında olduklarını söyleyen Cartıllı, “Kesinlikle bylock kullandım. Kesinlikle terör örgütü üyesi değilim. Beratımı ve tahliyemi talep ediyorum” dedi. Cartıllı’nın duruşması Haziran ayında görülecek.
REDDEDİLEN PROGRAMA
 412 GİRİŞ TESPİTİ
Emekli öğretmen sanık İrfan Bilgin, kimlik tespiti sırasında sorulan telefon numarasını hatırlayamadığını söyledi. Bylock kullandığı iddiasını, “Ben teknoloji özürlüyüm. Bylock kullandığımı kabul etmiyorum” sözleriyle reddeden Bilgin’in bylock tespit değerlendirme tutanağında; 334504 ID numarası, irfan bilgin kullanıcı adı, irfan.03 şifresiyle programa 412 kez giriş yaptığı tespiti söz konusu. Sanığın bylockuna örgütün sözde il imamları ve üst düzey yöneticilerinin ekli olduğuna dikkat çekilen mahkeme de; S.B, S.Ö, İ.Ö, İ.B, O.U, A.E, C.E, İ.D, M.G, Ö.T, L.A, Cihan abi, eşi M.B, I.Ş, O.S, A.A, M.Y, M.K, O.A, M.K’nın ekli olduğu açıklandı. Sanığın B.A ile olan mesaj içeriklerinden kesitler okunan duruşmada, B.A’nın sanığa hitaben, “Abi selamün aleyküm. Almanyadayım görüştün mü? Yarın dönüyorum, yarın arama bekle” “Abi tamam.” “Abi ben şu an İzmir de Alman konsolosluğundayım” örnekleri verildi. Bilgin, B.A’yı tanımadığını iddia etti.
“EBCET HESABIYLA
 2015’DE SÜREÇ BİTİYOR”
Sanık İrfan Bilgin’in eşi M.B ile mahrem cinsel imalarda bulunulan mesaj içerikleri de var. Sanığın eşine “hatun” eşi M.B’nin “adamım” olarak hitap ettiği mesaj içeriklerinde “Hatun yeni güzel bir şey buldum. Yeni arkadaş söyledi. Geçen hafta ayetle, ebcet hesabıyla 201 son. 2015’de son süreç bitiyor” içerikli mesajlarına atıfta bulunan Mahkeme Başkanı, “Mesajlarda ebcet hesabıyla 2015 yılında hükümeti yıkmaktan bahsediliyor” dedi. Sanığa eşi M.B’nin eşine gönderdiği bylock mesajlarında ise “Adamım olurda çağırılır, eve gelirlerse avukat kimi çağırıcam? Kime nasıl haber vereceğim? Seni dinliyorlar dikkat et. Haber verdiler” ifadeleri bulunuyor. 61 yaşında sağlık sorunları olduğunu, duruşma sırasında kendisine ter bastığını söyleyen sanığa Mahkeme Başkanı, “Mahrem mesajlarınız var. Bunlar insanı terletir. Millete gelince ‘Aliyyul Alim’ başkaca bylock mesajlarında örgütün üst düzey ‘İrfan Hocası” şeklindeki konumunuzla şahsınızın mesajları örtüşmüyor. Örgüt içerisinde iddia edilen konumunuzla mesajlarınız tenakus oluşturuyor” dedi.
“FETULLAH GÜLEN’İN
DUASINI ALALIM DEDİLER”
Dönemin Afyonkarahisar Valisi, Belediye Başkanı, işadamları gibi kesime üç yıl boyunca sohbet hocalığı yaptığını söyleyen ancak örgütün “üst düzey” mütevelli konumunda olmadığı yönünde savunma yapan Bilgin şöyle konuştu: “Benim organizasyon kabiliyetim yok. Vali beye, Belediye Başkanına, işadamlarına üç yıl boyunca sohbet yaptım. Bir hafta süre ile ABD’ye gittik. Fetullah Gülen’i ziyaret ettik. Gitmeyen var mı?”
Terörist başını ziyarette telefonlara el konularak sanki ABD Devlet Başkanını ziyaret ediyor şekilde muamele gördüklerine dikkat çeken Mahkeme Başkanına sanık Bilgin, “Duasını alalım da dönelim demişlerdi. Ziyarette takke ve koku hediye etti. Ben sonra takkeyi kaybettim. Almanya’ya, Bosna Hersek’e, Suriye üzerinden Umre’ye gittim. Yaklaşık 10 kez Umre’ye gittim. Çocukluğumdan beri Risale-i Nur hayranıyım. Bediüzzaman’ın talebelerinden ders aldım. Risale okumak suç mu? Kim çağırdıysa gittim. Hakkımdaki 15 tanık beyanında sohbetlerde sadece risale okuduğum söyleniyor. Başka bir şey okumadım” ifadelerini kullandı.
İKİ TANIK DİNLENİLDİ
Üç yıl boyunca yürüttüğü sohbetlerde işadamı Ş.D, TSO Başkanı, beş yıldızlı bir otelin sahibi olduğunu ancak iki kez unutkanlık yaşadığını söyleyen İrfan Bilgin’e Mahkeme Başkanı, “Ama bir yerlere mesaj gönderme noktasında Vali, Belediye Başkanı aklınıza geliyor” vurgusunda bulundu. Adliye önünde gözaltına alınan Zaman Gazetesi yöneticileri için düzenlenen eylemde protesto metnini en yaşlı gazete okuru olarak baskı ile okuduğunu öne süren Bilgin, “En yaşlı gazete okuru olarak biraz da baskı ile o metni okumak zorunda kaldım” dedi. Bilgin’in duruşmasında Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile (SEGBİS) duruşmaya bağlanan M.S ile etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan esnaf Ş.Ö tanık olarak dinlenildi. M.S, Sanığın kendisi ile C-4 koğuşunda bir hafta kadar kaldığını, cezaevinde yürütülen disiplin soruşturmasında FETÖ propagandası nedeniyle Bilgin’e verilen 15 günlük hücre cezasından haberi olmadığını kaydetti. Tanık Ş.Ö, sanığı “irşat imamı” olarak duyduğunu kaydetti.
Öte yandan mahkeme heyeti üyesi bir hâkim Bilgin’e “Fetullah Gülen sizin için ne ifade ediyor?” sorusunu sordu. Bilgin soruyu, “Duyduğum kadarıyla emekli vaiz” şeklinde cevaplandırdı. Mahkeme Başkanı sanık Bilgin’e “Peki şu anda nedir?” diye sordu Bilgin, “Basında örgüt elebaşı olduğu ifade ediliyor” deyince Mahkeme Başkanı, “Örgüt elebaşı demeye diliniz mi varmıyor?” dedi. Tanık M.Ö gelecek celse hazır edilecek. Sanık İrfan Bilgin ve avukatına esasa dair savunma hazırlığı için süre verildi. Bilgin, Haziran ayında SEGBİS bağlantısı ile duruşmaya katılacak. >> Burcu AYDIN’ın Haberi