Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Orman içinde satılık arazi – Kocatepe Gazetesi

Orman içinde satılık arazi – Kocatepe Gazetesi
Orman içinde satılık arazi

30 yılın emeğiyle bugünlere ulaşan Vali Ali Sakallı Ormanı’ndaki “satılık arsa” vatandaşları endişelendiriyor. Bakan Eroğlu’nun ormanlık alanın zarar görmesine gönlünün razı olmayacağını belirten hemşehrilerimiz Bakan Eroğlu’ndan bu işe el atmasını bekliyorlar

Afyonkarahisar-İzmir karayolunun şehir girişi mevkiinde bulunan Vali Ali Sakallı Hatıra Ormanı’ndaki “satılık arazi” merak uyandırdı. 7 Haziran 1990 tarihinde Afyonkarahisar Valiliði görevine atanan Vali Ali Sakallı, 19 Ağustos 1991 tarihine kadar bu görevini sürdürmüştü. Geçtiğimiz yıllarda Hakk’ın rahmetine kavuşan merhum Vali Ali Sakallı’nın talimatlarıyla 90’lı yıllarda fidan dikilen o günlerin kıraç arazisi, bugünlerde bir çam ormanı olarak Afyonkarahisar şehir girişini süslüyor.
İlerleyen süreçte Vali Ali Sakallı’nın hizmetine hürmeten “Vali Ali Sakallı Hatıra Ormanı” ismi verilen ormanlık bölgeye son zamanlarda dikilen “Satılık arazi” levhası vatandaşlar arasında merak uyandırdı.
Satılık talebasında 8 bin 180 metrekare tarla vasfındaki arazinin satışa sunulduğu görülüyor. Satışa çıkarılan tarla için 3 milyon TL bedel istendiği öğrenildi.
Ormanlık alandaki arazinin satılması halinde burada yapılabilecek olan faaliyetlerle 30 yılda oluşan bu güzelim ormanın zarar görebileceğine dikkat çeken hemşehrilerimiz, “Şehrimizi baştan başa ormanlara bürüyen Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu’nun bu ormanın zarar görmesine gönlü razı olmaz. Sayın Bakan satılacak araziyle ilgili mutlaka bir çözüm bulacaktır” görüşünü dile getiriyorlar. (Kocatepe Haber Merkezi)