Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Orman köylümüze hep destek verdik”

Bu haberin fotoğrafı yok
“Orman köylümüze hep destek verdik”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, orman köylülerinin her zaman yanında olduklarını belirtti

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, hayata geçirdikleri projelerle orman köylülerini desteklediklerini vurgulayarak “Orman köylümüze hep destek, tam destek veriyoruz. Bu çerçevede son 13 yılda 2 bin 363 aileye toplam 18 milyon 102 bin lira Or-Köy kredi desteği sağladık” diye konuştu.
Bakanlık olarak orman köylüsüne yönelik ekonomik maksatlı gelir getirici projelerde kredi ve hibe desteğinde bulunduklarını belirten Bakan Eroğlu “Yapılan desteklemelerle orman köylüsünün gelir seviyesini artırmayı, orman ile halk ilişkilerini iyileştirmeyi, ormanlar üzerindeki baskıyı azaltmayı ve ormanların sürdürülebilir yönetimini sağlamayı hedefliyoruz. Yürüttüğümüz çalışmalarla orman köylümüzün yüzünü güldürmeye devam edeceğiz” dedi.
18 MİLYONU AŞKIN KREDİ
Bakanlık olarak gece gündüz çalıştıklarını ve çalışacaklarını belirten Eroğlu, “Or- Köy kredileri çok değişik alanlarda verilebiliyor. Ama köylülerimiz tarafından en çok süt sığırcılığı, süt koyunculuğu, fenni arıcılık ve güneş enerjisi kredileri talep görüyor. Bu kapsamda, Afyonkarahisar ilinde yapılan başarılı çalışmalar ile son 13 yılda 2.363 aileye toplam 18 milyon 102 bin TL Or-Köy kredisi sağladık. Bununda 1 milyon 250 bin TL’sinin kredi tespitleri devam ediyor” ifadelerini kullandı.
Eroğlu sözlerine şöyle devam etti:
“Yine Afyonkarahisar ile özdeşleşen manda yetiştiriciliği içinde 24 aileye destek verdik. 2015 yılın da ise mevcut ödeneklerin dışındabizzat benim talimatımla 1 milyon 250 bin TL daha ek ödenek temin edildi. Ekiplerimiz yılbaşına kadar bu ödeneğinde Orman köylülerimize ulaştırılması maksadıylahızla çalışıyor. Bildiğiniz gibi Or- Köy kredilerini zirai kredilerin 1/7’i oranında çok düşük faizle veriyoruz. Ayrıca kredilerin yüzde 25’ini de köylülerimize hibeediyoruz.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti