Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, toprağa bereket katıyor

Şanlıurfa’ya 2003 yılından günümüze
Orman ve Su İşleri Bakanlığı, toprağa bereket katıyor

Şanlıurfa’ya 2003 yılından günümüze kadar DSİ tarafından toplam 4 milyar 250 milyon liralık yatırım yapıldığını vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Bu süre zarfında Şanlıurfa’da 41 adet sulama tesisini tamamladık. Hizmete aldığımız bu tesisler ile 1 milyon 409 bin dekar zirai alana sulama suyu verdik. Böylece bölgedeki çiftçimize ve ülke ekonomisine yılda 600 milyon lira ilave gelir artışı sağladık” değerlendirmesinde bulundu.
İldeki çalışmaların bütün hızıyla devam ettiğini vurgulayan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “2019 yılı sonuna kadar 28 adet sulama tesisini daha tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız. Bu tesisler ile toplamda 1 milyon 688 bin 787 dekar alanı sulamaya açarak, yılda 525 milyon liralık zirai gelir artışı daha sağlayacağız” diye konuştu.
Şanlıurfa’da şu an sulama tesislerinin yapımı hususunda inşaat çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Prof. Dr. Eroğlu, bu tesislerin tamamlanması ile 823 bin 400 dekar zirai alanın suyla buluşturulacağını belirtti.
ÜLKE EKONOMİSİNE
60 MİLYON LİRALIK KATKI
İnşaatı devam eden sulama tesislerinden Taşbasan Sağ Sahil Sulaması Şebekesi ile 176 bin 570 dekar zirai arazinin sulanmasını hedefleniyor. İşin 2016 yılı sonunda tamamlanarak, 2017 yılında vatandaşın istifadesine sunulması planlanıyor. Fiziki gerçekleşmesi yüzde 90’a ulaşan 76 milyon liralık yatırım bedeline sahip proje tamamlandığında dekar başına 339 TL gelir artışı, ülke ekonomisine ise yıllık 60 milyon TL katkı ve 35 bin 314 kişiye de istihdam olanağı sağlanması hedefleniyor. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti