Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Orman yangınlarına dikkat – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Orman yangınlarına dikkat

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Işıklar Beldesi’nde çıkan yangının kontrol altına alınmasının ardından, bölgedeki vatandaşları yangına duyarlı olmaları konusunda uyardı

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Işıklar Beldesi’nde çıkan yangının ardından, yangın bölgesinde incelemelerde bulundu. Balkanlıoğlu’nun incelemeleri sırasında İl Jandarma Komutanı Kd. Albay Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan ve Orman İşletme Müdürü Metin Kalyoncu hazır bulundu.
En kısa sürede yangına etkin bir çalışmayla müdahale eden yangın söndürme ekiplerini tebrik eden Vali Balkanlıoğlu; “Tüm vatandaşlarımızın orman yangınlarına karşı çok dikkatli ve duyarlı olması lazım. Afyonkarahisar orman alanları olarak çok zengin bir il değil. Daha önceleri orman varlığımız yüzde 12-13 seviyelerindeyken orman teşkilatımız sayesinde bu oran yüzde 24-26’la çıktı. Orman yangınları hepimizi derinden üzüyor. Bu yangınlardan oluşan hasarları ortadan kaldırsak da buradaki ormanın aynı seviyeye gelmesi için 25 yıl geçmesi gerekiyor. Bu nedenle anız yakılmasında, sigara izmariti atılmasında ve ateş yakılmasında buradaki manzarayı hayal edip dikkatli olmak lazım. Ormanın kıymetini anlatmaya gerek yok. Dünyanın neresinde olursa olsun bir yerde orman yanıyorsa bizimde ciğerimiz yanıyor demektir” dedi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti