Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Orman yangınlarına karşı seferberlik – Kocatepe Gazetesi

Köroğlubeli Yangın İstasyonunda Vali
Orman yangınlarına karşı seferberlik

Köroğlubeli Yangın İstasyonunda Vali Aziz Yıldırım’ın başkanlığında toplanan Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonunda ilgili kamu kurum ve kuruluş temsilcileri yer alırken, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Kılıçaslan ve Orman Bölge Müdürü Recep Temel de toplantıda hazır bulundu.
Orman yangınlarının önlenmesine ilişkin faaliyetlerde, Orman ve Su İşleri Bakanlığı dışındaki kurum ve kuruluşlarının imkânlarından yararlanma ve yardımlaşma konusunda 6831 sayılı Orman Kanunu’nun 69’uncu maddesine göre hazırlanan yönetmelik kapsamında düzenlenen 2017 yılı Afyonkarahisar İli Orman Yangınları ile Mücadele Komisyon Toplantısında açılış konuşmasını yapan Vali Aziz Yıldırım şöyle konuştu; “Söylemesi pek doğru ve kolay da değil ama yangın mevsimi diye bir mevsim var. Ne yazık ki gönül arzu eder ki tabii böyle yangınlar olmasın. Ama bir taraftan da oluyor bu da hayatın gerçeklerinden birisidir. Onun için yangın varsa yangınla mücadele de gereklidir ve bu hususta hazırlıklı olmamız gerekir. Tabii ki korumak sadece orman denildiği için Orman Genel Müdürlüğü veya taşrasında bulunan Orman Bölge Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü gibi teşkilatın görevi değil. Ormanlarımızı korumak hepimizin görevidir. Aynı zamanda Peygamberimiz SAV ’in de bir tavsiyesi var; ‘Kıyamet kopacağını görseniz bile elinizdeki fidanı dikin’ buyuruyor. Sadece orman alanı olması da şart değil. Ağacın daha çok toprakla buluşması gerekiyor. Bunun sağlanması için Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu hakikaten çok büyük gayretler sarf ediyor. Kendilerinin söylemiş oldukları rakam oldukça sevindirici ve bir taraftan da gururlandırıcıdır. 3 Milyar 750 Milyon fidan toprakla buluştu ve bu fidanlar böyle küçük küçük 10-15 cm’lik fidanlar değil, hakikaten boylu fidanlar. Yaklaşık 300 Milyon fidan üretiliyor. Bunlar çok önemli rakamlar ve toprağımızın orman alanı olarak, yeşil alan olarak genişlemesi bizim de aynı zamanda zenginleşmemiz anlamına gelecektir. Her gittiğimiz yerde Sayın Bakanımız fidan dağıtıyor ve diyor ki bu fidanların toplu olarak bir yerde bulunması da şart değil. Nasılsa insanlar götürecek bu fidanları bir yere dikecekler. Bilindiği gibi Türkiye’de de orman alanları artıyor. Afyonkarahisar’ımızda orman alanları ciddi anlamda arttırıldı. Geçtiğimiz yaklaşık 30 sene içerisinde Afyonkarahisar’ın çevresinde bu kadar yeşil yoktu. Yani bunu da Sayın Bakanımıza borçluyuz. Bununda kıymetini bilmemiz gerekiyor. Pikniğin Türk kültüründe yer aldığını hatırlatarak sözlerine devam eden Valimiz Yıldırım; “Piknik yapmayı hepimiz seviyoruz. Ama pikniğin sonrasında yapmamız gereken bir takım işler var. Bunları da unutmamamız gerekiyor. Vatandaşlarımız lütfen piknik ateşini işleri bitikten sonra en güzel şekilde söndürsünler. Küçük bir kıvılcım, yıllarca emek verilerek yetiştirilmiş koskoca bir ormanı bir anda kül edebiliyor ve bunun geriye getirilmesi 50-60 seneyi buluyor.”
Vali Yıldırım’ın konuşmasının kabinde sunum yapan Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Temel, alınan yangın tedbirler ve yangınların çıkış nedenleri hakkında bilgi verdi. Yangınlarla mücadelenin sadece Orman Teşkilatının görevi olmadığına değinen Temel, Orman yangınları ile mücadelede kamu kurumları arasında işbirliğini sağlamak amacıyla her yıl düzenli olarak bir protokol imzaladıklarını belirtti. Yangınla mücadele kapsamında Orman Teşkilatı olarak hazırlıkların tamamlandığının altını çizen Temel, Sayın Valimizin başkanlığında imzalanacak olan protokol ile çok daha verimli çalışmalar sergileneceğini sözlerine ekledi.
Daha sonra protokolün maddeleri okunarak her kuruma düşen görevler titizlikle belirlendi. Protokole son şeklinin verilmesinin ardından kamu kurum ve kuruluş temsilcileri tarafından imzalar atıldı. Vali Aziz Yıldırım, ‘Afyonkarahisar Orman Yangınları İle Mücadele Protokolü’nü imzalarken yangınsız bir sezon geçirme dileğinde bulunarak, orman teşkilatına başarılar diledi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti