Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ormanlarımızı gelecek nesillere aktaralım – Kocatepe Gazetesi

OGM tarafından kurulan Sincap
Ormanlarımızı gelecek nesillere aktaralım

OGM tarafından kurulan Sincap Çocuk Tiyatrosu çocukları, orman ve çevre hususlarında eğlendirerek bilgilendirmek gayesiyle ülkemizin birçok noktasında tiyatro gösterisi yapıyor. Bu gösterilerle her yıl ortalama 150 bin çocuğa orman, tabiat ve çevre bilinci kazandırılıyor.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı, özellikle okul çağındaki çocuklara yönelik hazırladığı eğitim programları ile gelecekte ormanların korunması ve devamlılığı hususunda daha duyarlı bir toplum oluşmasını sağlıyor. Çocukları bilgilendirmenin en etkili yollarından biri olan tiyatral kahramanları kullanan Bakanlık, eğitim-öğrenim sezonu boyunca Sincap Çocuk Tiyatrosu kanalı ile tiyatro gösterilerini gerçekleştiriyor.
YAKLAŞIK 2 MİLYON ÇOCUĞA ULAŞILDI
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, orman yangınlarının büyük bir kısmının insan hatalarından kaynakladığını ve bu sebeple çocukların eğitilmesinin önemli olduğunu söyledi.  1997 yılında kurulan ve 2003 yılından bu yana daha etkin bir şekilde görevlendirilen tiyatro ekiplerinin ülke genelinde oyunlar sergilediğini belirten Eroğlu şöyle konuştu:
“Özellikle ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik eğitici tiyatro gösterileri hazırlıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından da onaylanan senaryolar ile çocuklarımıza tabiat sevgisi aşılıyoruz. Her yıl ortalama 150 bin çocuğumuza gösteri yapan tiyatro ekiplerimiz son 13 yılda yaklaşık 1 milyon 800 bin çocuğumuza ulaştı. Bu rakam bizim için oldukça önemli.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti