Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Örnek proje öğrencilere burs oldu

Örnek proje öğrencilere burs oldu

Sandıklı Barbaros Ortaokulu’nda hayata geçirilen “Uygulama Bahçesi” projesinden elde edilen gelirler öğrencilere burs oluyor

 

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih Akçil ve Sandıklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Bozkurt, Barbaros Ortaokulu Uygulama Bahçesi Projesini yerinde incelediler.
PROJE SAYESİNDE ÖĞRENCİLER
BURS ALIYOR
Barbaros Ortaokulunda yıllardır atıl durumunda olan kömürlüğün kişisel gayretlerle ve hayırsever vatandaşlar tarafından tadilatlar yaptırıldıktan sonra tavuk kümesine dönüştürüldüğünü söyleyen Yalçın, “40 tavukla başlanan ve şu an 300 tavuğa ulaşan projede, satılan yumurtalar sayesinde Ekim 2020’den bu yana 10 üniversite öğrencisi, 8 ortaokul öğrencisi burs alıyor, yine proje sayesinde onlarca erzak yardımı yapıldı.” dedi.
“YARDIMLAŞMA
DUYGUSU GELİŞİYOR”
Yalçın şöyle konuştu: “Uygulama Bahçesi Projeleri sayesinde öğrencilerimiz doğa ile hayvanlarla daha fazla etkileşimde bulunarak hem sorumluluk alıyorlar hem de içlerindeki doğa ve hayvan sevgisi artıyor. Bu projeler ile beraber okullarımız daha ilgi çekici hale geliyor ve öğrencilerimize kendi bahçelerindeymiş hissi veriyor. Ayrıca projelerimizden elde edilen gelirin tekrardan muhtaç öğrencilere ve okula dönmesi öğrencilerimizde yardımlaşma duygusunu da geliştiriyor. Bu projelerin ilimiz okullarında artmasını istiyor ve destekliyorum. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
>> Burak AYDIN’ın Haberi