Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Örnek takım AFJET AFYONSPOR – Kocatepe Gazetesi

AFJET Afyonspor; 2013 yılında
Örnek takım AFJET AFYONSPOR

AFJET Afyonspor; 2013 yılında Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun talimatı ile kuruldu. Bakan Eroğlu’nun talimatı ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın girişimleri, İkbal Afyon Belediye Yüntaş Voleybol Başkanı Abdullah Aydoğan ve arkadaşlarının çabaları ile çalışmalar başladı. Yapılan görüşmelerden sonra Sahipataspor satın alınarak AFJET’in sponsorluğunda AFJET Afyonspor ismiyle takım yeni kuruldu. Yapılan ilk kongrede göreve gelen Salih Sel, takımı ilk yılında Süper Amatör Lig’de şampiyon yapmayı başardı. İkinci yılında Bölgesel Amatör Lig’de yapılan yanlış tercihler neticesinde sezonu ikinci sırada tamamlayan AFJET Afyonspor lider Bodrum Belediye Bodrumspor’un 8 puan gerisinde kaldı. O sene şampiyon olan Bodrum Belediye Bodrumspor, bu sezon Afyonspor ile birlikte 2. Lig Kırmızı Grup’ta yer aldı. Afyon’un ligi ikinci sırada tamamladığı rakiplerinden Muğlaspor bu sezonu 3. Lig 2. Grup’ta 13. sırada tamamladı.
2015-16 FUTBOL SEZONU
Bölgesel Amatör Lig’de ikinci sezonunu geçirecek olan AFJET Afyonspor, bugünlere gelecek olan kadrosunu kurdu. 2015-16 sezonunda Bölgesel Amatör Lig’de kendi evinde mağlup olmayan AFJET Afyonspor ligi 24 maçta 18 galibiyet, 3 beraberlik, 3 mağlubiyet ve 57 puanla lider tamamladı. En yakın rakibi Serik Belediyespor ise ligi 51 puanda ikinci tamamlamıştı.
Gruptan lider olarak çıkan AFJET Afyonspor, İstanbul temsilcisi Halide Edip Adıvarspor ile Balıkesir Atatürk Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Şu anda hala o takımdan bu güne ulaşan oyuncular arasında yer alan Nazmi Candoğan’ın 64’te ve Ömer Faruk Ermeç’in 86’da attığı gollerle maçı 2-0 kazandı. Bu maçı kazanan AFJET Afyonspor 3. Lige terfi etti. Halide Edip Adıvarspor ise ikinci Play-Off maçında Sarayönü Belediyespor’u 2-0 mağlup ederek 3. Lige terfi etti. Bu sezon 3. Lig 1. Grup’ta mücadele eden Halide Edip Adıvarspor ligi 7. Sırada tamamladı.
…VE 3. LİG 3. GRUP
Mor-beyazlılar 2016-17 sezonunda 3. Lig 3. Grup’ta mücadele ettiği ilk yılında Sakaryaspor, Diyarbekirspor, Darıca Gençlerbirliği gibi takımlarla aynı grupta yer aldı. AFJET Afyonspor Zorlu ligde çıktığı 34 maçta 22 galibiyet, 8 beraberlik ve 4 mağlubiyetle 74 puan topladı. Jetler elde ettiği bu başarı ile 2. Lige direkt olarak terfi etti. AFJET Afyonspor her ligde bir rakiple yakından ilgilendiği gibi 3. Lig 3. Grup’ta da Sakaryaspor ile oldukça yakından ilgilendi. Ligin 4. haftasında evinde konuk ettiği Sakaryaspor ile olaylı başlayan maçta 1-1 berabere kalmıştı. Ligin ikinci yarısında da Sakaryaspor’a konuk olduğumuz maç yine olaylı geçmişti. İki takım da bu maç sonra cezalar almıştı. Afyonspor ise deplasmanda oynadığı maçı (2. Lig Finalinde olduğu gibi) 1-0 geriden gelerek 10 kişi ile 2-1 kazanmıştı. Ligi ikinci sırada tamamlayan Sakaryaspor ise Play-Off oynadı. 8 Mayıs’ta Ligi 5. sırada tamamlayan Bayrampaşa ile karşılaşan Sakaryaspor ilk maçta rakibini 4-0, ikinci maçta da 1-0 mağlup ederek turu geçmişti. Darıca’yı geçen Diyarbekir ile karşılaşan Sakarya, normal süresi 0-0 tamamlanan maçın ardından 2-1 uzatmalarda Diyarbekir’i geçmeyi başardı. 2. Lige terfi eden Sakaryaspor Beyaz Grup’ta yer aldı.
2017-18 FUTBOL SEZONU
AFJET Afyonspor’un “bu sezon çıkmasak da olur” gözüyle baktığı 2017-18 futbol sezonu 2. Lig Kırmızı Grup’ta, Hatayspor, Menemen Belediyespor, Sivas Belediyespor, Keçiörengücü gibi takımlar yer aldı. Grupta sezon boyunca zaman zaman liderliği de ele alan AFJET Afyonspor son haftalarda yaptığı puan kayıpları ile 3. sırada ligi tamamladı. Hatayspor’un şampiyon olarak 1. Lige çıktığı, bu sezon AFJET Afyonspor, Sivas Belediyespor, Menemen Belediyespor ve Keçiörengücü takımları Play-Off oynadı. Play-Off’larda AFJET Afyonspor, Sivas Belediyespor’u eledi. Keçiörengücü zayıf rakibi Menemen Belediyespor’u eleyerek yarı finalde Afyonspor ile eşleşti. Keçiörengücü’ne evinde mağlup olan Jetler deplasmanda güçlü rakibini farklı mağlup ederek turu geçen ekip oldu. 2. Lig Play-Off maçında Afyonspor yine Sakaryaspor ile eşleşti. Yeşil Siyahlı rakibine yine acımayan AFJET Afyonspor rakibini Mersin’de oynanan maçta 1-0 geriden gelerek 2-1 mağlup etti. AFJET Afyonspor 2018-19 futbol sezonunda Spor Toto 1. Lig’de yer alacak. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Özel Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti