Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ortak mesaj: Cumhuriyet – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Ortak mesaj: Cumhuriyet

Cumhuriyet’in 87’nci yılında ilimizin önde gelen yöneticileri ve sivil toplum kuruluşları kutlama mesajı yayınladılar

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Koca, mesajında “Cumhuriyet fazilet rejimidir. Herkesin birlikte hak ve hukukuna saygı duyarak hürriyet içinde yaşamasıdır.
Hakkın, hukukun üstün olduğu rejimdir. 87 yıllık Cumhuriyet tarihimizde, milletimiz Cumhuriyetin kendilerine sağladıkları kazanımlarını anlamıştır. Cumhurun yani toplumun kendi kendini idare etme şeklidir. Milletimiz Cumhuriyeti, Cumhuriyetin değerlerini benimsemiştir” dedi.
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe ise “Cumhuriyetimiz çağdaş ve evrensel hukuk kurallarına dayandırılmıştır. Kişilere veya hurafelere göre şekillenen hukuk anlayışının yerini eşitlik ilkesine dayanan temel hak ve özgürlükleri toplumsal geleceği güvence altına alan evrensel hukuk düzeni almıştır. Ulus egemenliğinin esas alındığı demokratik cumhuriyet anlayışının hukuk temellerine oluşturulması ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine taşıyan en önemli unsur olmuştur” ifadelerini kullandı.
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Cumhuriyetimizi millet egemenliğine dayanan asli ilkeleriyle sonsuza dek yaşatmak, çocuklarımıza gerçek bir miras olarak cumhuriyet kazanımlarını bırakmak, hepimizin en büyük sorumluluğudur.Aziz milletimiz, 87 yıl önce dünya tarihinde eşine az rastlanır bir ölüm-kalım mücadelesi vermiş; kendi kaderini kendi eline alarak, azim ve inançla; cesaret ve kararlılıkla Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur. Cumhuriyet, milletimizin en büyük eseri, bu topraklarda inşa ettiğimiz en büyük özgürlük abidemizdir” derken Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Altuntaş da “Üniversitemiz akademik ve idari personelinin, sevgili öğrencilerimizin, Ulusumuzun ve tüm Afyonkarahisarlıların Cumhuriyet Bayramını en içten duygularla kutluyor, başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere Cumhuriyetimizi bize armağan edenleri bir kez daha minnet ve saygıyla anıyoruz” ifadelerini kullandı.
Afyonkarahisar İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel ise mesajında şöyle dedi:
“Türk toplumu Cumhuriyet’le çağdaş bir millet haline gelmiş, devletinin yegane ve gerçek sahibi olmuştur. Cumhuriyet Türk insanını karanlıktan aydınlığa çıkarmıştır. Aziz Milletimiz her zaman ülkemizi çağdaş dünya devletleri içinde hak ettiği saygın konuma yükseltmek için gerekli olan iradeyi her zaman ortaya koymuştur. Türkiye Cumhuriyeti bugün, çağdaş, demokratik, laik bir dünya devletinin adıdır. Bir milli devlet olarak kurulan Türkiye Cumhuriyeti, her alanda büyük bir değişim ve atılımın somut ifadesidir.”
Demokratik Sol Parti İl Başkanı Akif Öztürk, “Cumhuriyet rejimini yücelten en önemli değerlerden biri, katılımcılıktır. Bu bağlamda DSP, Atatürk’ün emanet ettiği bu rejimin korunması, katılımcı demokrasinin geliştirilmesi için üzerine düşeni yapacaktır. Türkiye Cumhuriyeti, köklü, güçlü, laik, demokratik, çağdaş yapısıyla örnek bir ülkedir ve Cumhuriyet rejimi dışındaki yönelimlere de Türk ulusu asla izin vermeyecektir” ifadelerine yer verdi.
Cumhuriyet’in 87’nci yılında sendikalar da kutlama mesajları yayınladılar. Eğitim-Bir Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdullah Çelik demokrasi vurgusu yaparak “Demokratik anayasa, Cumhuriyet’i güçlendirir” dedi.
Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı ve Kamu-Sen İl Temsilcisi Erol Özsoy ise “Tüm dünya bize karşı da olsa ülkemiz bölünmeyecektir. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet her türlü tehdide, dayatmaya, oyuna karşı varlığını sonsuza dek sürdürecektir. Laik, demokratik, sosyal ve hukuk devleti olan Türkiye onurunu her daim koruyacak” diye konuştu.
Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Hüdaverdi Kılınç da Türkiye’nin emperyalizme karşı bağımsızlık savaşı ile kurulduğuna dikkat çekti. Kılınç, Ilımlı İslam Projesi’nin Cumhuriyet’in tüm kazanımlarını tehdit eder hale geldiğini vurguladı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti