Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

OSB Başkanı Yeşilay, Cumurbaşkanı Erdoğan’a seslendi; “Cephede görev almak için emrinizdeyiz”

Organize Sanayi Bölgesi (OSB)

Organize Sanayi Bölgesi (OSB) olağan genel kurulu öncesi sanayicilerle birlikte açıklamada bulunan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, “Cephede görev almak için emrinizdeyiz” dedi

 

İş insanları olarak barış döneminde sahada, sanayide ve istihdamda görev yaptıklarını ifade eden OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay, “Sayın Cumhurbaşkanımız emir buyurduğunuz her zaman cephede ve her yerde Afyonkarahisar organize sanayi iş insanları olarak emrinizdeyiz.” diye konuştu.
TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ İLAN EDİLECEK
Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi (OSB) 18’inci olağan genel kurul toplantısı gerçekleştirildi. OSB toplantı salonunda düzenlenen genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Divan Başkanlığı’nı Umut Temizer’in yaptığı genel kurul yönetim kurulu faaliyet raporu ve denetim kurulu raporlarının okunmasıyla devam etti. Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda Organize Sanayi Bölgesi imar planı içerisinde bulunan arazinin Teknoloji Geliştirme Bölgesi ilan edilmesi sanayicilerin oy birliğiyle karara bağlandı.
“GÖREV ALMAYA HAZIRIZ”
Toplantı öncesi sanayici iş insanları ile birlikte açıklamada bulunan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay, sanayici iş insanları olarak her zaman cephede görev almaya hazır olduklarını belirterek şöyle devam etti:
“Sayın Cumhurbaşkanımız, Milli Savunma Bakanımız, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız ve Genel Kurmay Başkanımız; bizler organize sanayi işadamları olarak barış döneminde sahada, sanayide ve istihdamda görevimizi yapmaktayız. Bizler emir buyurduğunuz zaman cephede her zaman her yerde Afyon organize sanayi işadamları olarak emrinizdeyiz, görev almaya hazırız.”
AKOSMANOĞLU, SORULARI YANITLADI
Gündem maddelerinin görüşülüp oy birliği ile karara bağlanmasının ardından OSB Bölge Müdürü Ali Ulvi Akosmanoğlu, teknoloji geliştirme alanı olarak ilan edilen yer hakkında detaylı bilgi vererek, aidatlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Akosmanoğlu ayrıca sanayici iş insanlarının sorularını yanıtladı.
“VEYSEL EROĞLU BAKANIMIZ HEP DESTEK OLDU”
Toplantıda yönetim kurulu faaliyet raporuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bekir Yeşilay, daha önceden iki yılda bir yapılan OSB seçimlerinin yeni organize sanayi yasa ve yönetmeliklerine göre dört yılda bir yapılmaya başlandığını söyledi. Mali kongrelerin ise her yıl gerçekleştirildiğinin altını çizen Yeşilay, 18’inci olağan genel kurulun hayırlara vesile olmasını dileyerek, “2007 yılında göreve ilk geldiğimiz dönemlerde başlatılan çalışmalara Sayın Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun o dönemde yaptığı arıtma tesisi yatırım projesine bizde organize sanayi bölgesi olarak dahil olduk. 6-7 sene önce kuzey kolektör hattı olan Fethibey, Çayırbağ, Erenler, Akçin, Beyyazı ve Susuz bölgelerinden tüm atıklar toplanarak tekrar Konya yolu üzerindeki arıtmaya gitmesi için uzun soluklu bir proje çalışmamız oldu. Bu proje çalışmasının tamamlanma süreci bürokrasiden dolayı oldukça uzadı. Sağ olsun Veysel Eroğlu Bakanımız her zaman Afyon ve organize sanayi bölgesi sanayicilerimiz için tıkandığı yerde çözüm üreterek yine bizim projemizi bütçeden geçirdi.” şeklinde konuştu.
“ARITMA TESİSİNDE NİSAN AYINDA ÇALIŞMA BAŞLAYACAK”
Yeşilay, Organize Sanayi Bölgesi’ne yapılacak arıtmanın normal şartlarda 15 milyon TL civarında tuttuğunu ancak Belediye Başkanı ve Veysel Eroğlu ile görüşülerek ve gerekli araştırmalar sonucunda projenin 4 milyon 600 bin TL’ye ihale edildiğini ifade etti.
Yeşilay konuşmasını şöyle sürdürdü: “Aşağı yukarı normal birim fiyatlar bazında gittiğimiz zaman 15 milyon ila 20 milyon TL’ye tekamül ediyordu projemiz. Sanayi Bakanlığı bünyesinde yapılacak olsa zaten 10 milyonun altına düşmüyordu. Sanayi Bakanlığı çok hesaplı kredi veriyor ama verirken de kendi kriterlerine göre yaptığı için bize maliyeti çok yüksek geliyordu. Belediye başkanımız ve bakanımızla görüşerek iyi bir araştırma sonucunda 4 milyon 600 bin TL’ye kendi arıtmamızı biz ihale yaptık. Tahmin ediyoruz önümüzdeki Nisan ayı içerisinde çalışmalarımız başlayacak. İhaleyi alan firma 6 ay içerisinde teslim edeceğini beyan etti.”
“DÖKÜM SAHASI İÇİN İZİN ALINDI”
Döküm sahasıyla ilgili uzun süredir çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Yeşilay, Çevre ve Şehircilik Bakanlı-ğı’ndan izin alım sürecinin uzun zaman aldığını dile getirerek, “İznimizi aldık. Kendi döküm sahamıza aşağı yukarı 136 bin metrekare olan yerimizin parasını ödedik. Hem mermerci sanayicilerimizin döküm sahasını ve diğer tüm sanayicilerimizin arıtmasıyla ilgili çalışmalarımızı son noktaya getirdik.” dedi.
Başkan Yeşilay’ın konuşmasının ardından genel kurul sanayici iş insanlarının sorularıyla devam etti.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti