Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

OSB’ye doğalgaz ve elektrik kısıtlaması

Ülkeye giren doğalgazdaki kısıntı

Ülkeye giren doğalgazdaki kısıntı nedeniyle Afyonkarahisar OSB’deki firmalara “Elektrik ve doğalgazı yalnızca aydınlatma ve
ısınmada kullanmaları” uyarısında bulunuldu. Firmalar bu hafta elektrik ve doğalgazı üretimde kullanamayacak

 

Doğalgaza dayalı elektrik santrallerine gaz verilememesi kaynaklı olarak elektrik arzındaki sıkıntı Afyonkarahisar’daki bazı fabrika ve tesisleri de olumsuz etkileyecek. TEİAŞ tarih vererek Afyonlu sanayicilere enerji kısıntısına gidileceğini duyurdu.
TEİAŞ’tan yapılan açıklamaya göre, 25 Ocak’tan 26 Ocak gece yarısına kadar toplamda 48 saat OSB’de “enerji kısıntısı” yapılacak. 28 Ocak günü toplam 24 saat boyunca kısıntının devam edeceği bildirildi.
SADECE AYDINLATIN,
ENERJİ TÜKETMEYİN
Sanayicilere sadece aydınlatma için enerji kullanabilecekleri, onun dışında üretimde hiçbir şekilde enerji tüketimi yapılmaması istendi. Aksi durumda OSB’nin tamamında elektrik kesintisi yapılabileceği belirtildi.
Organize Sanayi Bölgesi’nin internet sayfasında da TEİAŞ’dan gelen bildiriye yer verilerek şu uyarılarda bulunuldu:
“Değerli Sanayicilerimiz; TEİAŞ Batı Akdeniz Yük Tevzi Merkezi tarafından yönetim kurulumuza yapılan bildirim neticesinde: Doğalgaz kombine çevrim santrallerine gaz kısıntısı uygulanacağından, elektrik arz talep dengesinin sağlanması maksadıyla; 25.01.2022 salı günü gece 00:00 ile 26.01.2022 çarşamba günü gece saat 23:59 arasında toplamda 48 saat bölgemizin tamamında enerji kısıntısı, Ayrıca; 28.01.2022 cuma günü gece saat 00:00 ile 23:59 saatleri arasında toplam 24 saat bölgemizin tamamında enerji kısıntısı yapılacaktır. Bölgemizde yer alan abonelerin aydınlatma ile ilgili elektrik tüketimi haricinde hiçbir şekilde enerji kullanımı olmayacaktır. Belirtilen gün ve saatler arasında planlama yapmanız önem arz etmektedir. Kısıtlama gün ve saatlerinde değişiklik olması durumunda siz değerli sanayicilerimize tarafımızdan bilgilendirme yapılacaktır. Enerji kullanımında kısıtlamaya uyulmaması halinde enerji bakanlığı tarafından OSB’mizin tamamında elektrik kesintisi uygulaması ile karşı karşıya kalabiliriz. Mağduriyetlerin yaşanmaması ve gerekli tedbirlerin alınması hususunda, Bilgilerinize ve gereğini önemle rica ederiz.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti