Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

OSB’ye genişleme, Erenler’e karakol – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediyesi’nin Aralık ayı
OSB’ye genişleme, Erenler’e karakol

Afyonkarahisar Belediyesi’nin Aralık ayı ve 2017 yılının son Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Toplantı geçmiş toplantı tutanak özetinin okunup oybirliği ile kabul edilmesiyle başladı. Olağan meclis toplantısında 25 gündem maddesi görüşüldü.
ÜCRET TARİFESİ BELİRLENDİ
Belediye Toptancı Hali, otopark ve kantar ücret tarifelerinin belirlenmesi hakkındaki Plan ve Bütçe komisyonu raporu oybirliği ile kabul edildi. Otobüs, minibüs, kamyonet, pikap bir saate kadar 1 TL, 1-2 saat arası 2 TL, 2-12 saate kadar 3 TL, 12 ile 24 saat arası 5 TL olacak. Hal esnafı için 20 TL, minibüs, kamyon, pikap hal esnafı için aylık 30 TL, kantar ücreti tır 10 TL, kamyon 7 lira 50 kuruş, kamyonet, pikap, minibüs 5 TL olarak belirlendi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Toptancı Hali’nin yenilendiğini, asfaltların yeniden yapılıp, bir kantar eklendiğini kaydetti.  
FEDERASYONLA PROTOKOL İMZALANACAK
2019 yılı FIM Dünya Motokros Şampiyonası yarışları düzenlemek için Afyonkarahisar Belediyesi ve Türkiye Motosiklet Federasyonu arasında işbirliği protokolü yapılması, protokol imzası için Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a yetki verilmesi konusu görüşüldü. İçişleri Bakanlığı’ndan şimdiden izin alınması gerektiğini belirten Çoban, şampiyona organizasyon bedeli için 1 milyon 50 bin euro ödeneceğini 2018-2019 şampiyonalarının Afyonkarahisar’da yapılacağını kaydetti. Konu hakkında verilen teklif oybirliği ile kabul edildi.
ÇOBAN ÇİFTİNDEN İADE-İ ZİYARET
Afyonkarahisar’ın Almanya’da ki kardeş kenti Hamm Belediyesi’nin daveti üzerine Belediye Başkanı Burhanettin Çoban eşi Emine Çoban ile birlikte 07-13 Aralık 2017 tarihlerinde bir hafta süre ile yurt dışına görevli gidecek. Konu hakkında ki teklif oybirliği ile kabul edildi. Hamm Belediyesi Başkanı Thomas Hunsteger Petermann’ın Afyonkarahisar’a geldiğini hatırlatan Çoban, “Bizde eşimle birlikte Hamm’a iade-i ziyarete gideceğiz” dedi. Muhtelif mahallelerde bulunan 5 adet gayrimenkulün kira sözleşmelerinin sona ermesi nedeniyle 10 yıla kadar süre ile kiralama şart ve bedellerinin tespiti için Belediye Encümenine meclis üyelerince oybirliğiyle yetki verildi. Buralar arasında; Üçü imam hatip okulu yanında dükkânlar, Sanayi Çarşısı Camii yanında dükkân ve Fuar Alanı’nda bulunan düğün salonu var.
BELEDİYE OSB’NİN İSTİMLAK İŞİNİ YAPACAK
Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) gelişme sahasında kalan parsellerin kamulaştırılması, kamulaştırılan parsellerin OSB Yönetim Kurulu Başkanlığına bedeli mukabilinde devri için Belediye Encümenine yetki verildi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar OSB’nin genişleme alanının Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca kabul edildiğini söyledi. Çoban, OSB’nin Beyyazı’ya doğru 2,5 milyon metrekare gibi ciddi bir alana genişleyeceğini söyleyerek, “OSB bize elemanlarının bu konuda tecrübeli olmadığını, kendilerinin işi yapamadığını söyleyerek istimlâk işini Belediye olarak bizim yapmamızı istedi. Parasını onlar ödeyecekler” dedi.
CAMİİ YAPIMINA BEDELSİZ ARSA BAĞIŞI
Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi 3916 ada, 2 parsel numaralı imar planında ibadet alanında kalan taşınmazın Maliye Hazinesine bedelsiz devri kabul edildi. Burhanettin Çoban, Belediye’nin bağışı bedelsiz yapacağını açıkladı. Çoban, “Sıla Derneği Başkanı Abdurrauf Özde, dernek olarak Müftülükle işbirliğiyle buraya camii yapacakmış toplam 3 bin metrekarelik arsa hazineye bağışlanacak. Hazine de onlara bağışlayacak.” şeklinde konuştu.
BELEDİYE ARSA SATIN ALDI
Çetinkaya mahallesi, 1123 ada, 13 parselin satın alınması hakkında ki teklif kabul edildi. Sözü edilen yerde Belediye’nin bir hissesi bulunduğunu kaydeden Çoban, “Belediyemizin bu arsada bir hissesi vardı. Arsa izaleyi şuya çıkıyormuş. Avukat arkadaşlarımızın girdiği ihale sonucu 350 metrekarelik arsa satın alındı” dedi. Belediye Afyonkarahisar Necat Gençlik ve Spor Kulübü Derneği arasında işbirliği protokolünü imza için Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a yetki verilmesi oybirliği ile kabul edildi. Çoban, bu çalışma ile il genelinde okuma alışkanlığı kazandırılması amacı güdüldüğünü söyledi.
5 MİLYON 550 TL ÖDENEK AKTARILACAK
2017 yılı gider bütçesine ödenek 5 milyon 550 bin TL ödeneğin kanalizasyon tesis yapımına aktarılması kabul edildi. Sinanpaşa ilçesi Balmahmut köyü sınırlarında içerisinde su kuyuları ve binalarının, kuyulara ait su ve elektrik hatlarının, terfi hatlarının, depo ve terfi istasyonun yapılması için meclisten istenilen yetki oybirliği ile verildi. Çoban, yapılacak sondaj çalışmasından sonra Balmahmut köyüne de ücretsiz su verileceğini söyledi.
9 NUMARALI HATTA DEĞİŞİKLİK
Dokuz numaralı Uydukent hattında 3’ncü hat olarak çalışan hastane ekspres hattı güzergâhında değişiklik yapılması teklifi oybirliği ile kabul edildi. Şehir içi trafik ve ulaşımla ilgili talepler rapor hazırlanarak tekrar meclis gündemine gelmesi için oybirliği ile Trafik Komisyonuna gönderildi. Dörtyol mahallesinde bulunan Depremzede Konutlarının ulaşım sorunu ile ilgili konu araştırılıp tekrar meclis gündemine getirilecek.
KOMİSYON RAPORLARI OYLANDI
ANS-Özdilek toplu taşıma güzergâhında değişiklik yapılmasını uygun görmeyen komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi. Hoca Ahmet Yesevi, Sahipata, Fatih ve Eşrefpaşa mahallerinde oturanların Devlet Hastanesine tek araçla ulaşabilmeleri konusu gündeme geldi. Eşrefpaşa, Fatih ve Sahipata mahallerinden bir otobüsün saat başlarında Devlet Hastanesine gitmesini uygun gören komisyon raporu kabul edildi.
OTOBÜS FİRMASINA SAHİP ÇIKALIM!
MHP Belediye Meclis Üyesi İbrahim Karataş toplantıda söz aldı. Karataş, “Ücretsiz kullanım sayısı haddinden fazladır. Otobüs şirketinin de içinde bulunduğu durum göz önüne alınmalı” dedi. Otobüs şirketinin çok zor duruma girdiğini belirten Çoban, “Otobüs firması çok zorluk çekiyor. Bunun farkındayız. Bizde o yüzden çoğu zaman yardımcı oluyoruz. İnsanlara bazen anlatamıyorsunuz. Sürekli söylüyoruz, önceki otobüs firmamız çok ciddi sıkıntı içerisindeydi. Aynı akıbet yeni firmamızın başına gelmesin destek olalım diyoruz. Güzellikler görülmüyor. Hâlbuki sahip çıkmalıyız. Otobüs şirketi ticari şirket kazanmazsa nasıl ayakta duracak?” diye konuştu.
“DİSİPLİNLE KARARA UYULACAK”
Uydukent minibüs durağına bağlı Milli Piyango hattında çalışan araçların güzergâhında düzenleme yapılmasını uygun gören komisyon raporu kabul edildi. Çavdarlı köyüne şehir içi minibüslerin veya özel halk otobüslerinin çalışması uygun görülmedi. Şehir içi minibüslerin araç üzerinde bulunması gereken durak isimleri ve ara durak isimlerinde değişiklik yapılması konusu da görüşüldü. Trafik Komisyonu Başkanı M. Emin birliktir, “Bilgi olması için söylüyorum. Yine bu minibüsler Belediye Meclisi kararlarını dinlememeye başladılar. Komisyon üyelerimizin ve Zabıta Müdürümüzün bulunduğu toplantıda, bu işe bir ciddiyet gelmesi gerektiği, bu duruma disiplinli olarak uymaları gerektiği ile ilgili karar aldık. Tüm durak minibüslerinin ön, arka ve yan camına ne yazılacağı ile ilgili kararımız yaklaşık 4 sayfadır” dedi.
ERENLER’E KARAKOL YAPILACAK
İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifleri de toplantıda karara bağlandı. Erenler mahallesinde 2291 numaralı parselin olduğu bölgede imar plan tadilatı yapılmasına karar verildi. İl Emniyet Müdürlüğünün talebi ile Üniversite Camii’nin yan tarafında ki yaklaşık 11 bin metrekarelik alan resmi kurum alanı olarak belirlenerek karakol yapılacak.
TÜRBE CAMİİ ARKASINA SEMAHANE YAPILACAK
Merkez Akmescit mahallesinde 192 ada da yeniden imar plan tadilatı yapılacak. Bu bağlamda, Türbe Camii arkasında Semahane yapımı için sosyo-kültürel reklarasyon alanının belirlenmesi uygun gören komisyon raporu kabul edildi. Burhanettin Çoban, Mimarlar Odası Temsilcisi Süleyman Bircan’ın da yer aldığı toplantıda odanın yönetim kurulu üyelerinden İsmail Efe’nin Semahane projesini ücretsiz yapacağını açıkladı. Meclisin 2018 yılı Ocak ayı toplantısı 2 Ocak Salı günü saat 18.30’da başlayacak.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti