Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Eyüp İMİR
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

OSMANLI COĞRAFYASI

Son zamanlarda Doğu Akdeniz’deki enerji arama çalışmaları ve bu enerjinin paylaşımı dünyanın gündemine oturdu. Kuzey Afrika’dan Orta ve Güney Asya’ya kadar oluşan İslam coğrafyasının her köşesine asker yerleştiren ABD Afganistan ve Irak işgalinden sonra Müslüman dünyayı kontrol altına almak için uğraşmaktadır.
ABD-İngiltere-İsral üçlüsünün istila operasyonu devam etmektedir. Bu üçlü yeni dünya düzeni adı altında İslam ülkelerinin yer altı ve yerüstü zenginliklerini paylaşmak istemektedirler. Bu ittifaka bazı Arap ülkeleri de ihanet ederek katılmaktadırlar. Bu geçmiş yüzyıldan beri devam etmektedir.
Bolşevik ihtilali ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu bu paylaşımı biraz ertelemiş Sovyet Sistemi yıkıldıktan sonra tekrar gündeme gelmiştir. Bu batılı sömürgecilere fırsat veren İslam dünyasının bilim ve teknolojide geri kalmasıdır. Yüzyıllardır gerçek dinimizden kopuk hurafelerle uyutulan İslam halkları kendi topraklarında yoksulluk ve iç savaşlarla boğuşmaktadırlar. Adeta sömürge durumundadırlar. Böyle toplumları yönetmek ve yönlendirmek çok kolaydır. Kaddafi ve Saddam gibi petrol paralarını halkın eğitimine ve refahına harcamak yerine silaha yatırım yaparak silah tüccarlarını zengin etmişlerdir. Kendi halklarından esirgedikleri paralar kendilerine de bir yararı olmamış onursuz bir şekilde öldürülmüşlerdir. Bu yüzyılda bu sömürü düzenin adı Büyük Ortadoğu Projesi olmuştur. Adı değişse de amaç aynıdır. İslam dünyasını parçalamak bölmektir. Buna Türkiye’de dahildir. Türkiye Cumhuriyeti bu durumda çok dikkatli olmak zorundadır. İçerde lüzumsuz politikalarla uğraşmak yerine toplumumuzun eğitim ve refah seviyesini artırıcı politikalar üretilmelidir. ABD-İngiltere-İsrail ittifakı güya Arap ülkelerini özgürleştirmek için Arap Baharı adı altında toplumsal olayları başlattılar. Sonuç ortada Ne özgürleşen ne de zenginleşen İslam ülkeleri var. Özellikle hain Arap liderleri olduktan sonra İslam ülkelerinin nefes alması çok zor. Bu bakımdan Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin kıymetini bilelim. Ne kadar sorunlarımız olursa olsun bu nankör Arap ülkelerinden daha iyi durumdayız. Bağımsız ve onurlu bir ülkeyiz. Bu Arap ülkeleri İsrail ile işbirliğine hazırlanarak Filistin davasına ve Kutsal Topraklara ihanet ediyorlar. Ulu Önder Atatürk bu durumu yüzyıl önce görerek ona göre politikalar üretmiştir. Son zamanlardaki olaylardan sonra bu durum daha iyi anlaşılmaktadır.
Büyük paylaşım (1-Dünya Savaşı) sonunda bağımsızlığını kazanan tek ülke Türkiye Cumhuriyetidir.
İslam dünyasının geleceği özgürlük ve demokrasi yönetimidir. Bu yönetimleri kuramazlarsa sonları felakettir.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER