Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Otellerin Özel İdare’ye ödemeleri ötelendi

Bu haberin fotoğrafı yok

İlimizde bulunan termal turizm tesislerinen İl Özel İdaresi’ne ödeyecekleri “idare payı” ödemeleri yıl sonuna ertelendi

 

İçişleri Bakanlığı’ndan termal turizm sektöründe faaliyet gösteren firmaların Afyonkarahisar İl Özel İdaresi’ne olan ödemelerinin ötelenmesiyle ilgili beklenen talimat geldi.
Geçtiğimiz günlerde ilimizde faaliyet gösteren termal turizm firmalarının yöneticileri “İl Özel İdaresi’ne olan ödemelerimizin ötelenmesi istiyoruz” talepleri gazeteniz Kocatepe’de yer almıştı. Bunun üzerine görüşlerine başvurduğumuz İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, “Gereken kolaylığı elbette sağlarız, ancak bu konuda yasal düzenleme gerekiyor. Bakanlık’tan talimat gelir gelmez ödemelerde öteleme yapacağız” değerlendirmesinde bulunmuştu.
İçişleri Bakanlığı’na bağlı İller Bankası Genel Müdürlüğü’nden Afyonkarahisar İl Özel İdaresi’ne gönderilen yazıda, koronavirüs tedbirleri kapsamında turizm amaçlı faaliyet gösteren kaplıca ve termal otellerden Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralle SUlar Kanunu gereğince alınması gereken “idare payı”nın yol sonuna kadar ertelenmesini izin verildi. Son ödeme tarihlerinin 30 Haziran’dan
31 Aralık’a uzatıldığı tüm otellere yazı ile tebliğ edildi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti