Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Otizmli çocuklar gökyüzüne mavi balon bıraktı

Otizmli çocuklar gökyüzüne mavi balon bıraktı

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla Afyonkarahisar Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda bir dizi etkinlik düzenlendi

 

2 Nisan tüm dünyada otizm konusunda farkındalık oluşturarak, otizmden kaynaklanan sorunlara çözümler bulmak amacıyla, 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edildi. Bu kapsamda Afyonkarahisar Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda yapılan “Otizm İçin Mavi Maske Takma”, “Müzikli Gösteri”, “Otizm Ağacına Mavi Damga” gibi çeşitli etkinliklere, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Şube Müdürü Betül Ersöz Özcan, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Etkinlikle konuşan Yalçın, “Otizm bir eksiklik değildir. Otizme bakış açımızı yenilemeli ve otizmle yaşamak zorunda olan bireylerle empati yaparak, farkındalık oluşturmalıyız. Otizme takılmadan yeteneklerini keşfederek bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmalıyız.” dedi.
Program İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’ın öğrencilerle birlikte okul bahçesinde gökyüzüne mavi balon göndermesi ile son buldu.
>> Burak AYDIN’ın Haberi