Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Otomobil ve Motosiklet Fuarı açıldı, sırada yeni fuarlar var

Otomobil ve Motosiklet Fuarı açıldı, sırada yeni fuarlar var
Otomobil ve Motosiklet Fuarı açıldı, sırada yeni fuarlar var

Otomobil Motosiklet Ticari Araçlar ve Yan Sanayi Fuarı bu yıl ikinci kez kapılarını açtı. Daha önce Tarım ve Mermer Fuarı düzenlenen Afyonkarahisar’da önümüzdeki günlerde gıda ve ambalaj fuarları düzenlenecek

Bu yıl ikinci kez düzenlenen ve Afyonkarahisar Belediyesi ile Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ortaklaşa hazırlanan Otomobil Motosiklet Ticari Araçlar ve Yan Sanayi Fuarı, Kültürpark ve Fuarı Alan’ında ikinci kez Afyonkarahisarlılar’a kapılarını açtı. İlk kez geçen sene düzenlenen Otomobil Motosiklet Ticari Araçlar ve Yan Sanayi Fuarı’nın bu yıl ikincisi yapılıyor. Fuarda 25 firmanın standı bulunuyor.
SIRADA GIDA VE AMBALAJ FUARI VAR
Fuarın organizasyonunu üstlenen Art Fuar Organizasyonu’nun Genel Müdürü Şafak Arıkan, uzun yıllardır Afyonkarahisar’da çeşitli fuarlar düzenleyerek Afyonkarahisar’ın değerlerinin tanıtımına öncülük ettiklerini bildirdi. Fuarların, düzenledikleri kente sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda katkı sağladığını belirten Arıkan, fuarlar sayesinde insanların son teknolojik ürünleri yakından görebildiğini, fuara katılan firmaların sergiledikleri ürünlerin tanıtımı yönünde bir beklenti içinde olduklarını aktardı. Arıkan, Afyonkarahisarlılar’dan fuarı ziyaret ederek desteklemelerini istedi. Bu sayede daha büyük fuarlar açabileceklerini vurgulayan Arıkan, daha önce de Tarım Fuarı, Mermer Fuarı düzenlendiğini hatırlatarak, 3-6 Ekim tarihleri arasında düzenleyecekleri Gıda, Gıda İşleme, Ambalaj ve Paketleme Fuarı’na şimdiden tüm Afyonkarahisarlılar’ı davet etti.
MISIR VE SURİYE
NEDENİYLE 3 FİRMA GELMEDİ
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise Fuar’ın açılışında yaptığı konuşmada dünyada gelişen olayların bu tür organizasyonları derinden etkilediğini belirterek, Mısır ve Suriye’de yaşanan gerilim nedeniyle Fuar’a katılımın istenen düzeyde olmadığını bildirdi. 3 büyük otomobil firmasının Mısır-Suriye krizine bağlı olarak, gemilerin mecburi rota değişikliği yapması nedeniyle yeni modellerin yetiştirilememesinden dolayı fuara katılımlarını iptal ettiğini aktaran Başkan Çoban, “Keşke böyle bir durum olmasaydı da katılım daha geniş olsaydı” dedi. Zafer Haftası’nda da buna benzer bir durumun yaşandığına işaret eden Başkan Çoban, Mısır ve Suriye’deki üzücü olaylar nedeniyle Zafer Haftası konserlerini iptal etmek zorunda kaldıklarını hatırlattı. Bu günlerin geçici olduğuna inandığını vurgulayan Başkan Çoban; “Gönlümüzden geçen sadece ülkemizde değil tüm dünyada, dini, ırkı, milleti ne olursa olsun herkesin barış içinde yaşamasıdır. İnşallah o günler de yakın. Biz bu günlerin geçici olacağına inanıyoruz. Gelecek yıllar insanlar için daha çok huzur ve refah dolu olacak. Huzurun olduğu ortamda hem bu fuarların sayısı hem de katılımcıların sayısı artacaktır” dedi.
AFYONKARAHİSAR’I İYİ TANITMALIYIZ
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise yaptığı konuşmada Afyonkarahisar’ın tatımını için daha fazla fayret gösterilmesi gerektiğini yineledi. Afyonkarahisar’ın sahip olduğu birçok değere rağmen tanıtım sıkıntısı yaşadığını belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu ise şöyle konuştu:
“Afyonkarahisar karayolları üzerinde birçok ilin geçiş noktasında olması açısından çok avantajlı konumda. Ancak insanlar genelde transit geçişler yaparak, ilimizi gezmeye fırsat bulamıyorlar. Gelip gezenler de Afyonkarahisar ne kadar güzelmiş düşüncesiyle ayrılıyor ve giderken şunu söylüyorlar; ‘Afyonkarahisar ne kadar güzel bir şehirmiş, biz bu kadar güzel olduğunu bilmiyorduk. Fakat tanıtım için çaba sarf etmeniz lazım.’ Dolayısıyla tanıtıma ağırlık vermeliyiz. Bu yüzden bu tür fuarlar çok büyük önem teşkil ediyor. Başarıların büyük bir bölümü çaba, çok azı da ilhamdır”
AFYON BİR GÜN FUARLAR ŞEHRİ OLACAK
Afyonkarahisar’ın “fuarcılıkta biz de varız” diyebilecek konumda olduğunu belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Bir ilin fuar merkezi olması için insanların rahatça konaklayabileceği yerlere, hoşça vakit geçireceği eğlence ortamlarına ihtiyaç var. Çok şükür Afyonkarahisar bu konuları aşmış bir şehir. 8 tane 5 yıldızlı oteli var. Şehrin yeni cazibe merkezi haline gelen Akarçay’ı var. Gezmeye eğlenmeye değecek daha bir çok yerimiz var. Dolayısıyla ‘fuarcılıkta biz de varız’ demeliyiz. Yavaş yavaş bıkamadan yılmadan bu etkinlikleri düzenlememiz gerekiyor. Biz çabalarsak Afyon bir gün fuarlar şehri olacak ve hak ettiği yere gelecektir. Bizler her yönüyle bu tür fuarlara destek vermeye devam edeceğiz” dedi.
15 EYLÜL’E KADAR AÇIK
Fuarın açılış kurdelası törena katılan , Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Jandarma Komutan J.Kd. Albay Yusuf Kenan Topçu, Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkan Yardımcısı Ramazan Avcı, Afyonkarahisar Sanayicileri ve İşadamları Derneği (AFSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Demirayak, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Müjdat Karagöz, Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeki Kuş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kazım Çengelci, Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Abdülkadir Konak ve işadamları tarafından kesildi. Protokol mensupları, firmalara ait stantları gezdi. Fuar, 12-15 Eylül tarihleri arasında 17.00 ile 22.00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek. (Kocatepe Haber Merkezi)