Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Otomotivciler Toyota Plaza’da toplandı – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Otomotivciler Toyota Plaza'da toplandı

Hisar Otomotiv Toyota Plaza’da bir araya gelen otomotiv sektörü üyeleri sektörün ihtiyaç ve sorunlarını konuştu. Plazanın gezildiği ziyarette karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu

Kursiyerler ücretli istihdam yüzde yüz
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) Otomotiv Sektörü temsilcileri Hisar Otomotiv Toyota Plaza yetkililerini ziyaret ederek incelemelerde bulundular. Ziyaret sırasında “Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri” ile sektördeki kalifiyeli elaman ve kalifiyeli elaman eğitimi konusu ele alındı. Sektörün ihtiyaç duyduğu eleman profilinin belirlendiği toplantıda sektör temsilcilerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, TOBB Ünivesitesi işbirliğinde geliştirilen; “Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri” hakkında bilgi aktarıldı. ATSO Genel Sekreteri Süleyman Uğur Ünsoy, otomotiv sektörünün isteğine uygun eleman yetiştirilebilmesi için piyasa olarak hem sanayi tarafından işçi açığını gördüklerini, işçi ve işvereni bir araya getiremediklerini ifade etti. Genel Sekreter Ünsoy; “İşveren en çok kalifiyeli işçi istiyor. İş-Kur olarak düzenlenen kurslarda istenilen eğitimi veremiyoruz. Bunu gören ortak kurumlar bir araya geldiler ve protokol imzaladılar. Bütün vilayetlerde atölyeler teknolojiye uygun hale getirilip ihtiyaca cevap vermeye çalışacak ve önümüzdeki dönemlerde de cevap vermeye devam edecek.” dedi. Afyonkarahisar İŞ-KUR Şube Müdürü Süleyman İlkaya, eğitim döneminde akşam mesaiden sonra gece saat 23.00’e kadar sanayicinin istediği modülde eleman yetiştirileceğini kaydetti. İlkaya, otomotiv alanında eğitim verecek olacak öğretmenlerin TOBB Üniversitesi tarafından eğitildiğini belirtti. Süleyman İlkaya, kurs döneminde kursiyerlere ücretler ödeyeceklerini, yüzde yüz istihdam garantisi alacaklarını dile getirdi.
Amaç birlikte eğitim
Gazi Teknik Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Erol Avcıoğlu, sanayici ve otomotiv sektörünün eleman konusunda sıkıntılarına el birliği ile çözüm üretilmesi gerektiği gerçeğini hatırlattı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamada istenilen kalitede öğrenci mezun edilemediğine değindiğini belilrten Avcıoğlu; ” Başbakan’ın talimatı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü, Türkiye Odalar ve Borsalar Başkanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, TOBB Üniversitesi işbirliğinde Geliştirilen Beceri’10; “Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri’ ile nasıl kalitede ve özellikte eleman isteniyorsa hep birlikte eğitelim diyoruz.” dedi. Ziyarette; ATSO Genel Sekreteri Süleyman Uğur Ünsoy, İş-kur Şube Müdürü Süleyman İlkaya ve Gazi Teknik Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Erol Avcıoğlu, Hamdi Çetinkaya, İhsan Demirbilek, Hakan Dilek, Hasan Tokdemir, Abdurrahman Özarık, Hüseyin Bayrakçeken, Yaşar Önder Özgören, İbrahim Yavuz, Vedat Demirtaş, Beytullah Toka, Serdar Mızrak ve İbrahim Mutlu yer aldılar. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti