Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Otoparklar, şehre hizmet ediyor – Kocatepe Gazetesi

Otoparklar, şehre hizmet ediyor – Kocatepe Gazetesi
Otoparklar, şehre hizmet ediyor

AF-Park Limited Şirketi sahibi Ferhat Satılmış, cadde kenarlarında kısa süreli duraklamalarda da ücret alınmasının, trafik akışını daha iyi sağladığını belirtti. Otopark işletmeciliğinin yasalara uygun olduğunu belirten Satılmış, Belediye tarafından ihaleye çıkılan ve işletilen otoparklarda ücret ödemenin zorunlu olduğunu hatırlattı

Murat ARISOY

AF-Park Limited Şirketi sahibi Ferhat Satılmış, cadde kenarındaki otoparkların şehre hizmet ettiğini belirtti. Satılmış, “Sayın araç sahipleri otoparklarımızdan gerçekten büyük bir hizmet verdiğimizden emin olsun. Şöyle ki çarşıda, cadde kenarında ücretsiz otopark olduğu zaman kesinlikle boş yer bulunmuyordu. Düşünsenize, mesainin bitimine 5 dakika var, bankaya para yatırmanız gerekiyor, yarım saat aracınızı park edecek alan arayacaksınız. Cadde kenarları ücretli olduğunda yakınlarda boş bir alan bulup faydalanabiliyorsunuz. Ayrıca otopark alanlarımızda duran bütün araçların gelebilecek zararlarından, kazalarında firmamız sorumlu olup zararları firmamız karşılamaktadır” dedi
DURAKLAMA SÜRESİ YOK
Kısa süreli duraklamalarda ücret alınması hakkında da açıklama yapan Satılmış, “Caddelerimizde sıkça karşılaştığımız sorunlar var. Kısa süreli parklarda ücret alınması, bu sorunların başında geliyor. Araç sahiplerinin şunları bilmesi lazım ki otoparklarımızda duraklama süresi yoktur. Önceki yıllarda 10 dakika duraklama süresi vardı. Ancak otopark ücreti saati 2,5 liraydı ve daha çok sorun çıkıyordu. 15’inci, 16’ncı dakikada gelen araç sahibi önceki durduğu süreyi saymayıp 5 dakika için ücret mi olur diyebiliyordu. Bu sorunların ortadan kalkması için duraklama kaldırıldı ve otopark saat ücreti bazı caddelerde (Ambaryolu-Belediye etrafı) 1 lira ve gün boyu 7 lira, bazı caddelerde (Yeşilyol, Uzun Çarşı, Dumlupınar 2’nci Cadde, Bankalar Caddesi) 1,5 lira, gün boyu 13 lira olarak belirlendi” ifadelerini kullandı.
BORÇ LİSTESİNE DÜŞMEYİN
AF-Park’ın inisiyatifini vatandaşın lehine kullandığına dikkat çeken Satılmış, “Firmamız iyi niyet göstergesi olarak inisiyatifi araç sahipleri için kullanarak herhangi bir caddede fiş kesilen aracın oradan çıkıp diğer caddelere aynı saat içinde girmesi şartıyla 2’nci bir ücret talep etmiyor. Karşılaştığımız bir diğer sorun ise araçların ücret ödemeden kaçmaya çalışması gibi durumlardır. Ücretini ödemeyen her araç, kara liste diye tabir ettiğimiz programımızın borç listesine düşmektedir, bu araçlar 2 katı ücret ödemektedir. Borç listesine atılan plaka, otopark alanlarımıza girdiğinde ücreti ödemek durumundadır” şeklinde konuştu.
SORUN OLDUĞUNDA BİZE ULAŞIN
Otoparklarda ücret ödemenin zorunlu olduğunu belirten Ferhat Satılmış, “Otopark alanlarımızda durup ücret ödemek yasal zorunluluktur. Ödenmeyen otopak ücretlerine icra takibi başlatma gibi bir hakkımız dahi vardır. Otoparklarımızda karşılaşabileceğiniz sorunlarda lütfen elemanlarımızla tartışmak yerine bütün elemanlarımızın ikaz yeleklerinde yazan telefon numaralarıyla haber merkezimize ulaşın. Böylece sorunlarınız daha kolay çözülecektir” ifadelerini kullandı.
OTOPARK, YASALAR ÇERÇEVESİNDE
Burdur’da Danıştay’ın otoparklar hakkında aldığı karara da açıklık getiren AF-Park Limited Şirketi sahibi Ferhat Satılmış, şöyle devam etti:
“Otopark alanlarımıza park eden araç sahipleri bir süredir sosyal medyada bulunan Burdur Açık Otopark alanlarının iptal edilmesi ile alakalı haberleri paylaşıyor. Bu durum, yanlış anlaşılmalara sebep vermektedir. İptal kararının açılımı şudur: Burdur’da belirli birkaç özel mülkiyet içindeki, site içinde bulunan apartmanların ortak kullanım alanının ücretli otopark olarak kullanılmasının iptalidir. Cadde kenarlarında bulunan açık otoparklarla ilgili bir karar değildir. Bu nedenle otoparklarımız Belediye Kanunu’nun 15’inci maddesi p bendinde yer alan hükümler gereğince tamamen yasaldır. İlgili maddede ‘Kara, deniz, su ve demiryolu üzerinde işletilen her türlü servis ve toplu taşıma araçları ile taksi sayılarını, bilet ücret ve tarifelerini, zaman ve güzergâhlarını belirlemek; durak yerleri ile karayolu, yol, cadde, sokak, meydan ve benzeri yerler üzerinde araç park yerlerini tespit etmek ve işletmek, işlettirmek veya kiraya vermek; kanunların belediyelere verdiği trafik düzenlemesinin gerektirdiği bütün işleri yürütmek’ ifadeleri yer alıyor.”

AF-PARK’IN İŞLETTİĞİ
OTOPARK ALANLARI

1,5 LİRADAN BAŞLAYIP
GÜN BOYU PARK 13 LİRA OLAN ALANLAR
Yeşilyol Caddesi, Bankalar Caddesi, İkinci Dumlupınar Caddesi, Cevat Şakir Caddesi, Ali İhsan Sabiş Caddesi, Millet Caddesi, Keçeciler Caddesi, Küçük Demirciler Caddesi, 24’üncü Sokak, 25’inci Sokak.
1,5 LİRADAN BAŞLAYIP
GÜN BOYU PARK 7 LİRA OLAN ALANLAR
Basın Caddesi, Tuzpazarı Caddesi, Saraçlar Caddesi, 22’inci Sokak
1 LİRADAN BAŞLAYIP
GÜN BOYU PARK 7 LİRA OLAN ALANLAR
Ambaryolu, Albay Reşat Çiğiltepe Caddesi, Meltem Caddesi