Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Oy ve Ötesi’nden sandık müşahidi eğitimi

Bu haberin fotoğrafı yok
Oy ve Ötesi’nden sandık müşahidi eğitimi

Türkiye genelinde sivil bir seçim platformu olarak oluşturulan ve kısa zamanda 50 bine yakın gönüllü sayısıyla ciddi bir
sivil toplum oluşumuna dönüşen Oy ve Ötesi Derneği, Afyonkarahisar’da sandık müşahidi eğitimi verdi

Afyonkarahisar Beyaz Saray toplantı salonunda yapılan toplantıda konuşan Oy ve Ötesi Derneği 7. Bölge Sorumlusu Kereme Avcıergun, demokratik süreçlerin pekiştirilmesi ve geliştirilmesinde ilk adım olan adil, güvenilir ve şeffaf seçimler için tarafsız, partiler üstü ve sivil seçim gözlemciliğinin önemine yürekten inandıklarını belirtti.
Seçimlerin şeffaf ve kanunlara uygun bir şekilde yapılıp tamamlanabilmesi için gönüllü sandık gözlemci organizasyonu olan Oy ve Ötesi’nin oluşturulduğunu belirten Avcıergun, “Oluşumu İstanbul, İzmir, Adana, Bursa, Ankara ve Antalya’yı kapsayacak şekilde büyütmüştük. Şimdi sivil seçim gözlemciliğini Türkiye genelinde de yaygınlaştırmak istiyoruz. Hepimizin birinci elden tecrübe ettiği ve sandık başında oluşturulacak farkların ne kadar belirleyici olduğunu unutmamalı, Türkiye’nin dört bir yanında haklarına, sürece hakim ve tarafsız Oy ve Ötesi gönüllülerinin bulunmasını sağlamalıyız. Bunun için 2015 Genel Seçimleri’ndeki hedefimiz Türkiye’deki oyların yüzde 62’sine dokunmak için 45 il ve 162 ilçede bulunmak. Bu hedefimiz doğrultusunda farklı illerde toplantılarımıza başladık. Bugün de Afyonkarahisar’dayız” dedi.
Oy ve Ötesi oluşumunun 2014 yılında dernek statüsüne kavuşturulduğunu belirten Avcıergun, tamamen gönüllü olarak ve siyasi partilerden bağımsız bireyler olarak yola koyulduklarını söyledi.
Oy ve Ötesi’nin tanıtımından sonra katılımcılara sandık müşahidi eğitimi verildi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti