Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

ÖYLE BİR YIL Kİ…

“Yıllar boşa geçmesin” demiştik.
Geçenki yazımızda, “2021 yılı neyin yılı? Afyonkarahisar Valiliği’ne göre Aile yılı… İçişleri Bakanlığı; Afet Eğitim Yılı ilan etti. TBMM Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı Yılı ilan etti 2021’i… Cumhurbaşkanlığı ise Yunus Emre ve Türkçe Yılı olarak belirledi 2021’i… Aslında ne kadar çok gündemde tutulması, öne çıkarılması, hatırlanılması ve üzerinde çalışılması gereken konumuz varmış milletçe, değil mi?” diye sormuştuk. Bunca önemli konuya atfedilen “yıllar”ın boşa geçmemesi gerektiğine değinmeye çalışmıştık.
Bu yazımızdan sonra Cumhurbaşkanlığı tarafından 2 ayrı karar daha alındı. Bu kararlardan ilkinde 2021 yılının “Hacı Bektaş Veli Yılı” olarak kutlanması, ikincisinde ise 2021 yılının “Ahi Evran Yılı olarak kutlanması” öngörüldü.
Cumhurbaşkanlığı’nın her iki genelgesinde de Türk Milleti’nin bu tarihi şahsiyetlerinin önemine işaret etmek istediği bir gerçek.
Ama 2021 yılında bu kadar önemli şahsiyetin ayrı ayrı öne çıkarılıyor olması da dikkat çekici doğrusu.
Hiçbirini birbirinden üste koyamayız, Hacı Bektaş-ı Veli, Ahi Evran, Yunus Emre, İstiklal Marşı, Aile, Afet Eğitimi… Hepsi de birbirinden önemli. Tüm bu önemli konularla ilgili çalışmalar yaparken biz yine de “Büyük Zafer’in 100’üncü yıldönümü” için hazırlıklarımızı sürdürelim. O Zafer olmasaydı, bu değerlerimizin hepsi ayaklar altında kalacaktı nitekim…

 

AFYONKARAHİSAR VE TÜRKİYEYİ KURTARAN İNSAN KADINANA SUYU’NU DA DÜŞÜNMÜŞ…

 

 

Gazeteci, Yazar ve “Kocatepe’yi Tanıtıyoruz” adlı sosyal medya tanıtım hesaplarının koordinasyonunu yapan dostum Murat Akarçay, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı belgelerinde çok ilginç ve dikkat çekici bir belgeye ulaştı. Bu belgeyi de köşemde değerlendirmem için bana iletti. 1 Şubat 1931 tarihli Bakanlar Kurulu Kararnamesinde Gazi Mustafa
Kemal imzası ve dönemin Başbakanı İsmet İnönü ile diğer Bakanların imzalarının bulunduğu belgede, o yıllarda Kadınana Suyu Anonim Şirketi’nin Kadınana suyunu kaynağından daha iyi ve uygun şartlarda getirilmesi için 7 bin TL kaynağın aktarılmasına Bakanlar Kurulu tarafından karar verildiği görülüyor.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER