Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Özal’ı ismini istismar ediyorlar – Kocatepe Gazetesi

Özal’ı ismini istismar ediyorlar – Kocatepe Gazetesi
Özal'ı ismini istismar ediyorlar

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, 8. Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal’ın aramızdan ayrılışının 23. Yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, yayınladığı mesajda şunları ifade etti;
“Türk Siyaseti’nin abide şahsiyetlerinden, Demokrat Parti geleneğinin temsilcilerinden 8. Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal’ı 23 sene sonra daha da çok anlayarak anıyoruz.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin en büyük kalkınma hamlelerinden birine liderlik etmiş ve elbette Türk toplumunun demokrasi ile ilişkisine inkar edilemez ve şükranlara sebep katkılar sunmuş olan merhum Cumhurbaşkanımız, koca bir milletin rahmet dualarına mazhar olabilmiştir.
ADINI HAMASETE MALZEME EDİYORLAR
Türk siyasetinin devlet “adam”ı memba olan Demokrat Parti geleneğinin ve mücadelesinin liderlerinden merhum Cumhurbaşkanımız maalesef son yıllarda dolaylı olarak bir hakaret ve isnata maruz bırakılmıştır.
Sağlığında demokrasi mücadelesini yargılayanlar, kalkınma gayretine dil uzatanlar, bugün onun adını kılıf ederek işlemekte, demokrasiyi de dini olduğu gibi şahsi çıkarlarına alet etmektedirler. Özal’ın hürriyet fikrini yanlış anladıkları ve hatta anlamadıkları bugün yalnız aldıkları kararlarla değil, basına yaklaşımları ile de alenen görülebilmektedir. Vatandaş ile iç içe yaşamış, bırakınız kendi vatandaşından korunmayı vatandaş ile arasından tüm sınırlarını kaldırmış Özal’ın adını, şaibeli isimlerini gizlemek için bir destur haline getirenler, bu abide şahsiyetin adını ağızlarına alarak aziz hatırasına hakaret etmektedirler.
Bilhassa vefatının seneyi devriyesinde açıklamalarına, hamasi söylemlerine malzeme etmektedirler.
SİZ “HÜRRİYET”İ NERDEN BİLECEKSİNİZ?
Özal’ın Cumhurbaşkanı seçildiği tarihte Yüce Meclis’te yaptığı teşekkür konuşmasında saydığı ” üç hürriyeti” bilmeyen, ifade hürriyetini kendilerinden olmayanın,  zapt altına alınmış adalet sisteminde ifade vermesi zanneden, evlatlarının devletin imkanları ile girişimciliğini girişim hürriyeti bilen ve kendilerini Özal’ın varisi ilan edenler üç hürriyete de, Özal fikriyatina da en çok zarar verenlerdir.
Elbette hem Özal’ın hem Demokrat Parti geleneğinin azami hassasiyet gösterdiği inanç hürriyeti de bahsi geçen yağmacı zihniyetin saldırısına uğramıştır.
Bugün siyasi malzeme saikiyle Özal ismini ağzına alanlar hürriyetten bihaber olanlardır.
ÖZAL’A YAPILAN ELEŞTİRİ BUNLARA
 YAPILSA İDAMI GERİ GETİRİRLER
Şüphesiz bir devlet adamını, bir siyasiyi en iyi anlatacak olanların başında, yıllar boyu adım adım onları izleyen, yemelerine, içmelerine kısaca içlerine tanık olan tabi ki o liderlerden maaş almayan gazetecilerdir. Bir siyasi liderin hürriyet fikri, basına, kendi ile ilgili yazılana, çizilene bakılarak, buna karşı verdiği tepkilere bakılarak ölçümlenebilir. Kendi döneminde yerli, yabancı basının, mizahın en ciddi eleştirilerine konu olan Özal’ın o dönem basının temsilcileri tarafından tebessüm ile yad ediliyor olması bunun en büyük göstergesidir. Geçmişte merhum cumhurbaşkanımızın maruz kaldığı eleştirilerden birine, bugün fikrine sahip çıktığını iddia edenlerden biri maruz kalsa eminiz ki idamı Meclis gündemine yeniden getirenler olur.
VERMEYİNCE MABUD NEYLESİN MAHMUT
Demokrasi bir inançtır. Bu inancın mümessilleri inançları uğruna hayatlarını vakfeden, kimi zaman zincirlere kimi zaman ilmeklere göğüs geren şahsiyetlerdir. Bu inanç, bu erdem en basit tabiri ile varsa vardır yoksa yok! Bir demokrat taklit edilemez, demokratlık gömlek değildir ve şüphesiz giyilemez. Dolayısıyla değiştirilemez. Bu doğrultuda bilinmelidir ki demokrat olmak sözle, miting meydanlarında verilen taahhütle, Avrupa başkentlerinde “öyle görünerek” olacak iş değildir. Türk demokrasinin iftihar tablosunda yer almak kolay da değildir. Bu abide şahsiyetlere özenen, milletin sevgisine heves edenlere;
Hizmet için geldiniz! Yapmakla mükellef olduğunuzu hizmet diye anlatmaktan vazgeçin! Onlara benzemek istiyorsanız köprü ve otoyol yapmakla kalmayın, fikirlerine önce saygı duyun, sonra özümseyin.
Tüm bu duygu, düşünce, sitem ve tavsiyelerimizle vefatının 23. senesinde Anavatan Partisi Genel Başkanı, Başbakanımız ve 8.Cumhurbaşkanımız, Demokrat geleneğin emektarlarından merhum Turgut Özal’ı rahmet ve minnetle anıyor, aziz hatırası önünde saygı ile           eğiliyorum.” (Kocatepe Haber Merkezi)