Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Özdilek Durağı’nda örnek şoför – Kocatepe Gazetesi

Özdilek Durağı’nda örnek şoför – Kocatepe Gazetesi
Özdilek Durağı’nda örnek şoför

Uzun yıllar şehirlerarası yollarda şoförlük yaptığını, 17 yaşından beri direksiyon başında olduğunu belirten 53 yaşında ki Burhanettin Ceylan, Özdilek minibüs durağında hizmet veren tüm şoförlerin seçilmiş kişiler olduklarının altını çizdi.
ÖZDİLEK HATTI TİTİZ ÇALIŞIYOR
Özdilek minibüs durağına her ay şoförlük yapmak için en az 20 kişinin başvurduğunu dile getiren Ceylan; “Durak Başkanımız Hüseyin Balkan başvuru sahipleri ile tek tek bizzat görüşür. Başvurulardan ya bir tanesini onaylar ya da hiçbir başvuruyu kabul etmez. Son derece titiz ve prensip sahibi şekilde profesyonel şekilde değerlendirme yapar. Şoför çalışma formlarımız var. Evraklara ek olarak ikamet, sağlık raporu, adil sicil kaydının temiz olması şartları aranır. Birinci etapta onay alan başvuru sahipleri belli bir süre araçlarda staj görürler. Staj süresi sonrası Durak Başkanımız Hüseyin Balkan’dan onay alan kişi şoför olarak işe başlayabilir”  dedi.
KILIK TEMİZLİK EFENDİLİK ESAS
Saç, sakal, kıyafet, araç temizliği başta olmak üzere beşeri ilişkilerin düzgünlüğü noktasında Durak Başkanı Hüseyin Balkan tarafından sürekli denetim yapıldığını belirten Burhanettin Ceylan; “Başkanımız sürekli olarak ‘Müşteri veli nimetimizdir.’ ‘Her müşteri bizim için kutsaldır.’ uyarı ve hatırlatmasında bulunur. Bende dahil olmak üzere tüm şoför arkadaşlara Durak Başkanımız Özdilek durağının farklı örnek bir durak olması gerektiğini telkin eder. Bizler şoförler olarak işimizin zorluğu ve kutsiyetinin farkındayız. Müşterilerimizle birlikte karşılıklı anlayış ve hassasiyetin problemlerin oluşmasına engel olacağı inancındayım” diye konuştu.
EMPATİ EFENDİLİĞİ KORUYOR
Zorlu iş ve hayat şartlarına rağmen efendiliğin nasıl korunabileceğini anlatan Burhanettin Ceylan şöyle konuştu: “Müşterilerimizle yakın bire bir ilgilenmek efendiliği koruma noktasında ilk adımdır. Binen yolcuya hoş geldiniz, inene güle güle, hoşça kalın demek zor gelememeli. İnsana değer verirseniz karşılığı geri dönüşü mutlaka oluyor. Burada empati devreye giriyor. Şoför değil de yolcu olsam nasıl muamele görmek istiyorsam insanlarımıza öyle davranmayı düstur edindim. Bu durum durağımızın diğer şoförleri içinde geçerlidir. Bizleri ve durağımızı da farklı kılan özellikler bunlar. Hepimiz insanız hayat hiçbirimiz için kolay değil. Ya da bu dünya sadece bizim başımızda dönmüyor. İnsani değerlere karşı hassas olup, nezaket kurallarına uyulduğunda sorunlar oluşsa bile çözümü zor olmuyor.”
HERKES
 KENDİSİNE YAKIŞANI YAPAR
 Özdilek minibüs durağının sevilen gözde bir durak olduğunu dile getiren Burhanettin Ceylan, her kültür ve sosyo-ekonomik gruptan yolcu taşıdıklarını ifade etti. Üniversite hocalarından, öğrencilere, memurundan işçisine kadar her kesim insanla iç içe olduklarını belirten Ceylan şunları söyledi: “Mülki amirlerimize, emniyetin trafik birimi yönetici ve çalışanlarına, polis ekiplerimize, Durak Başkanımıza, veli nimetimiz yolcularımıza bu vesile ile gösterdikleri çaba ve hassasiyet teşekkür etmeyi borç addediyorum. Özdilek durağı olarak işimizi en güzel şekilde yapma gayretindeyiz. Genç şoförlere ve şoför adaylarına tavsiyem; Herkes kendisine yakışanı yapar. Davranışlarımız kişisel kalitemizi ya da aksini ortaya koyuyor. Bunu asla unutmasınlar. Bizler de yolcu olduğumuz da ya da aile fertlerimiz yolculuk yaptıklarında nasıl muamele görmek istiyorsak müşterilerimize o şekilde davranmalarını bir meslek büyüğü ağabeyleri olarak tavsiye ediyorum. Tüm meslektaşlarıma hayırlı işler, bol kazançlar ve kazasız günler diliyorum.” >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi