Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Özel idare sorumluluk duygusuyla çalışıyor

İl Özel İdaresi Genel
Özel idare sorumluluk duygusuyla çalışıyor

İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Osman Ziya Bilim, İGM üyelerini ve medyaya faaliyet raporuna ilişkin bilgiler aktardı.
ÖZVERİ İLE ÇALIŞILDI
Genel Sekreter Yardımcısı Osman Ziya Bilim, 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun 39. maddesi ile 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’nun 41. maddesi gereğince, geçen yıl büyük özveri ile yapıldığını vurguladığı çalışmalar sonucu hizmetlerin özet halinde birleştirilmesi ile hazırlanan faaliyet raporu hakkında bilgiler verdi. 2015 Mali Yılı bütçesi İl Genel Meclisine 108.000.000,00 TL olarak kabul edildiğini belirten Bilim; “Bütçe 1 Ocak 2015 tarihinde yürürlüğe girmiştir. 2015 mali yılı kesin hesabı gerçekleşme rakamlarının incelenmesinden de anlaşılacağı üzere, 2015 yılında toplam 262.259.668,70 TL harcama yapılmıştır. Yapılan harcamaların 118.404.184,49 TL’si İl Özel İdaresi kaynaklarından, 143.855.484,21 TL’de genel bütçe kaynaklarından karşılanmıştır.” dedi.
DEĞİŞİME UYUM ÖNEMLİ
Kamu yönetiminin etkinlik ve verimliliği gerektirdiğine değinen İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Osman Ziya Bilim, geleceğin belirsizliklerine karşı hazırlıklı olmak, hızlı karar almak, sorunlara süratle uygun çözümler bulmanın zorunluluğuna dikkat çekti. Tüm bunların yanı sıra değişime uyum sağlamanın da yönetimin temel gereklerinden olduğunu belirten Bilim; “Geleceği öngören stratejik yönetimin öne çıkmasıyla, kamu hizmetlerinin sunumunda mahalli idarelere daha çok görev ve sorumluluk yüklenmiştir. Performans esaslı bütçelemenin temel unsurları, stratejik plan, performans programı ve faaliyet raporudur.” diye konuştu.
RAPORLAR
DENETLEME DE ESAS
Bütçeleme sisteminin temel amacının mali saydamlık ve hesap verilebilirliği sağlamak olduğunu söyleyen Osman Ziya Bilim şöyle konuştu: “Bu sistem kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanılmasını sağlamak üzere geliştirilmiştir. Performans esaslı bütçelemenin getirdiği önemli yeniliklerden biri de performans denetimine imkan tanımasıdır. Performans esaslı bütçelemenin getirdiği önemli yeniliklerden biri de performans denetimine imkan tanımasıdır. Performans esaslı bütçeleme sürecinde oluşturulan hedef ve göstergeler ile hazırlanan performans programı ve faaliyet raporları performansın sistematik ve nesnel bir şekilde denetlemesini mümkün kılmaktadır.”
İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Osman Ziya Bilim, İl Özel İdaresi’nin kentsel kalitenin arttırılması yönünde mihenk taşı olduğunu kaydetti. İdarenin yaşam kalitesini arttırmak için yerel kalkınma ve kırsal alt yapıya yönelik hizmetleri yenilikçi ve adaletli bir yönetim anlayışı ile yürüttüğünü belirten Bilim şunları söyledi: “Hizmetlerini vatandaş odaklı, verimli, erişebilir ve etkin bir şekilde sunmak için kurumsal kültürüyle ve çalışanlarıyla çağdaş ve güçlü İl Özel İdaresi olma politikasına bağlı kalarak, her gün hizmet kalitesini daha üst düzeye çıkarmak amacıyla üstün sorumluluk duygusuyla çalışmaktadır. Bu anlayışla yürütülen hizmet ve faaliyetin planlanmasında, programlanmasında ve gerçekleştirilmesinde emeği geçen başta İGM Başkanına, meclis üyelerine ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim.” >> Burcu AYDIN’ın haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti