Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Özel İdare’de adil sınav – Kocatepe Gazetesi

İl Genel Meclisi (İGM)
Özel İdare'de adil sınav

İl Genel Meclisi (İGM) Mart ayı toplantılarının ilk birleşim dün tamamlandı. Toplantı Meclis Başkanı Salih Sel’in açılışı ile başladı.
TİTİZ DEĞERLENDİRME
 YAPILDI
İGM Başkanı Salih Sel, İl Özel İdaresi bünyesinde çalıştırılmak üzere şoför, greyder operatörü, diğer iş makinelerini kullanacak operatörleri v.d eleman alımında ilgili birim yetkililerinin güzel ve adil bir sınav yaptıklarını söyledi. Sel, 5 sınav komisyonu üyesinin titizlikle verdiği kararlar ölçüsünde alımın yapıldığını, gösterdikleri titizlik nedeniyle başta İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Oyur olmak üzere emek sahiplerine teşekkür etti.
TKDK’NIN KİRALAMA
TALEBİ VAR
Gündemin 2. maddesinde, TKDK İl Koordinatörlüğünün 1 Şubat 2016 tarihli yazısı ile Karaman İş Merkezi’nde bulunan, mülkiyeti İl Özel İdaresine ait 2. katta, 4. bağımsız bölümde 110,72 metrekare alanlı işyerinin de kiralanması talebi bulunuyor. Talebin ilgili komisyonlarda görüşülüp rapor hazırlanmasına karar verildi.
PLAN ONAYINI
 KOMİSYON
İNCELEYECEK
Emirdağ ilçesine bağlı Yarımca köyünde yer alan tapusunda Tuzla mevkii, 2 pafta, 181 parsel numarası ile kayıtlı, mülkiyeti Abdurrahman Yeşilyuva’ya ait 4800,00 metrekarelik taşınmaz üzerinde akaryakıt ve servis istasyonu amaçlı hazırlanan 1 paftadan ibaret 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ve eklerinin onaylanması talebi İmar Bayındırlık komisyonuna gönderildi. Karayolları 31. Şube Şefliği misafirhanesinin ve Emirdağ, Çay, Sandıklı ve Dinar ilçelerinde ki bakımevlerinde bir günlük konaklama bedelinin belirlenmesi konusu görüşülmek üzere ilgili komisyonlara gönderildi.
İDARE’NİN BİRLİKTE
AYRILMASI GÖRÜŞÜLECEK
Merkez ilçeye bağlı köyler ve diğer ilçelere bağlı köylerin çöplerinin toplanması ve il merkezinde ki depolama alanına taşınması işlemleri, İdarenin her yıl ayırdığı pay ile Köylere Hizmet Götürme Birliklerince sağlanıyor. Bu nedenle İl Özel İdaresi’nin Dinar ve Çevresi Sürdürülebilir Çevre Hizmetleri Belediyeler Birliğine üye olma sebebi kalmadığı için birlik tüzüğünün 37. maddesi gereğince İdare’nin birlik üyeliğinden ayrılması kararı konusu komisyonlarda görüşülecek.
PLANDA DEĞİŞİKLİK GÖRÜŞÜLECEK
Dinar ilçesine bağlı Çiçektepe köyünde yer alan tapusunda köyiçi mevkii, 199 ada, 1 parsel numarası ile kayıtlı mülkiyeti hazineye kayıtlı, İl Özel İdaresine ait 6963,19 metrekarelik taşınmaz üzerinde mevcut imar planının düğün salonu yapılmak üzere sosyal tesis alanı olarak değiştirilmesine yönelik hazırlanan 1 paftadan ibaret 1/5000 ölçekli nazım imar plan değişikliği ve 1 paftadan ibaret 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliği konusu İmar Bayındırlık komisyonunda görüşüldükten sonra karara bağlanacak.
KAMYONLARIN
YENİLENMESİ GEREKİYOR
İl Özel İdaresinde bir tane birinci derece de Gelir Müdürü kadrosunun münhal bulunduğu, ileride yapılacak atamaya esas olacak şekilde bir adet 8. derece Bilgisayar İşletmeni kadrosu olarak ihdas edilmesi konusu komisyonlara gönderildi. İdarenin makine araç parkında bulunan asflat ve yol yapım işlerinde, kullanılan kamyonların en yenisinin 2004 model olduğu, asfalt yapımında yeterli randıman alınamadığı kaydedildi. Öncelikli olarak asfalt döküm ekibinde çalışan 6 adet damperli kamyonların acilen yenilenmesi gerektiği, yenilenmenin yapılması halined ihtiyaç fazlası kamyonların hizmet noktalarına verilmesi konusu komisyonda değerlendirilecek. Meclisin Mart ayı toplantılarının ikincisi yarın yapılacak. >> Burcu AYDIN’ın haberi