Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Özel öğrencilerden özel etkinlik

Vefa Özel Eğitim ve

Vefa Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Kurumu 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla Park Afyon AVM’de farkındalık etkinliği düzenledi

 

Vefa Özel eğitim Kurumu, kurum sahipleri Mustafa Alataş ve Tolga Dikici öncülüğünde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün önemine vurgu yapmak ve engelli bireylere yönelik farkındalık oluşturmak adına Park Afyon AVM’de öğrencilerinin el emeği eserlerinin sergilendiği etkinlik düzenledi. Etkinliğe AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, Kurum Müdüresi Nimet Durna, okul eğiticileri, öğrenci ve veliler katıldı. İl Başkanı Uluçay’ın kurdele kesimi ile açılan sergide ziyaretçiler engelli öğrencilerin eserlerine tam not verdi.
“ÖĞRENCİLERİMİZİN YANINDAYIZ”
Programın açılış konuşması yapan Kurum Müdüresi Mine Durna, “Engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek için ülkemizde çeşitli etkinlik düzenlenerek eğitim, sağlık, çalışma hayatı gibi alanlarda fırsat eşitliği sağlanması ve farklılıklara saygı gösterilmesi mekânsal erişimin yanında teknoloji ve bilgiye erişimin bu bireyler için ne kadar önemli olduğunu dikkat çekilerek toplumsal farklılık amaçlanmıştır. Özel gereksinimli bireyler engel türüne yönelik olarak açılan ayrı ve özel eğitim okullarında eğitim almaktadırlar. Kurumumuz özel eğitime ihtiyaç duyan bireyleri yetiştiren ve topluma kazandırılmasını önemli görev üstlenen özel eğitim, tarama, tedavi ve eğitsel metotları kullanarak öğrenimde hep bir sonraki aşamaya ulaşmayı bireylerin bağımsız yaşam becerilerini kazanmalarını, iş ve meslek alanlarına hazırlanmalarını ve bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını görev edinmiştir. Biz Vefa Özel Eğitim olarak engellilerin farkındayız ve öğrencilerimizin yanındayız.” şeklinde konuştu.
Kurum eğiticilerinden Bayram Doğan ise, engellilerin toplumsal yaşama tam ve diğer bireylerle eşit katılım sağlanmalarına ilişkin çalışmaların, Türkiye’de yapıldığına ve yapılmaya devam edilmesi gerektiğine dikkat çekti.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi