Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Özel okul teşvik başvuruları başladı

Bu haberin fotoğrafı yok
Özel okul teşvik başvuruları başladı

Geçen yıl ilk kez verilen özel okullardaki öğrencilere eğitim öğretim desteğine başvurular dün başladı. Ana sınıfından Lise’ye kadar özel okullarda eğitim görecek çocuklar için yapılan teşvik başvuruları 2 Eylül’de sona erecek

Değerlendirme kriterleri arasında, öğrencilerin başarıları, okuyan kardeş sayıları, anne-babasının durumu ile ailenin maddi imkanlarının yer aldığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, bunların yanında vazife başında ölen MEB personeli ile açık öğretimde ve askeri okullarda okuyan kardeş sayısının da bu yıl kriterler içerisine eklendiğini aktardı.
Gelir tespitinde, hanede yaşayan aile mensubu bireylerin toplam gelirini gösteren vergi dairesi, defterdarlık veya muhasebeden alınan maaş bordrolarının baz alındığını ifade eden Yalçın, “Teşvik için okulların MEBBİS, öğrencilerin ise kayıtlı bulundukları okula giderek e-okul üzerinden başvuracaklar. Teşvik hakkı kazanan aileler çocuklarını özel okullara nakil aldıracak. Teşvik aile üzerinden okullara aktarılacak” dedi.
Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, özel eğitim teşvik başvurularının 2 Eylül tarihine kadar devam edeceğini aktardı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Ücretli öğretmen sayısı düşebilir

Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullardaki öğretmen açığını kapatmak için
uyguladığı ücretli öğretmenlik başvuruları başladı. Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yapılan başvurulara yoğun bir talep olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, 2015-2016 eğitim yılında ücretli öğretmen sayısının düşebileceğini söyledi

2015-2016 eğitim öğretim yılında ücretli öğretmenlik yapmak isteyen 4 yıllık üniversite mezunlarının Ağustos ayı başından itibaren başvuru yapmaya başladığını belirten Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, yoğun bir talep olduğunu söyledi.
AFYON’A
600 ÖĞRETMEN GELDİ
Geride kalan eğitim öğretim yılında 600 yüzden fazla ücretli öğretmenin görevlendirildiğini ifade eden Yalçın, bu sayının bu yıl düşebileceğini aktararak, “Yeni eğitim yılımız 14 Eylül’de başlayacak. Öğretmen açığını ücretli öğretmen görevlendirmesi yaparak kapatmaya çalışıyoruz. Geçen yıl 665 ücretli öğretmen görev yapmıştı. Ancak bu yıl bu sayı büyük ihtimalle düşecek. Çünkü, yaz dönemi nakillerinde ilimize 600 civarında öğretmen geldi. Yeni öretmen atamaları ile de ilimiz için 200 civarında bir kontenjan ayrıldığını tahmin ediyoruz. Bu sayılarla birlikte öğretmen açığı büyük ölçüde kapanacak. Yeni atamaların ve göreve başlamalardan sonra ortaya çıkacak öğretmen açığına göre ücretli öğretmen görevlendirmelerini gerçekleştireceğiz” dedi.
SIRALAMA KPSS PUANINA GÖRE YAPILACAK
Ücretli öğretmenlik başvurularının devam ettiğini hatırlatan Yalçın, başvuru yapanların KPSS’den aldığı puana ve önceliğin branş mezunu olanlara verileceği dile getirdi. Başvuranların büyük bir bölümünün düşük puan alanlar ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın yapacağı atamalarda atanma şansının az olan öğretmen adaylarının olduğunu söyleyen Yalçın, 1 Eylül’de MEB’in ilk atamaları gerçekleştirileceğini vurguladı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti