Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Özel PARKHAYAT Afyon’da Zorlu Bir Kalp Ameliyatı Başarıyla Yapıldı

Özel PARKHAYAT Afyonkarahisar Hastanesi Kalp Sağlığı Merkezi doktorlarından Dr. Erdinç Naseri, kalp kapakçığı yetmezliği oluşan, 56 yaşındaki diyaliz hastasını göğüs kafesini açmadan, küçük kesi yöntemiyle operasyon yaparak sağlığına kavuşturdu.

Özel PARKHAYAT Afyonkarahisar Hastanesi

ZORLU AMELİYAT BAŞARIYLA YAPILDI

A.Y adlı 56 yaşındaki hastanın geçtiğimiz günlerde göğüs ağrısı ve nefes darlığı şikâyetiyle Özel PARKHAYAT Afyonkarahisar Hastanesi Kalp Sağlığı Merkezi’ne başvurduğu öğrenildi. Zorlu bir kalp ameliyatını başarıyla atlatan A.Y adlı hastanın anjiyografisinde kalp kapakçığında triküspid yetmezliği olduğu belirlenmesiyle hastaya kalp ameliyatı yapılması planlandı. Diyaliz hastasıda olan A.Y’nin yapılan değerlendirmeleri sonrasında ameliyatın göğüs kafesini açılmadan, sağ göğüs altından 5 santimetrelik küçük bir kesiyle kalp kapakçığına müdahale edilmesi şeklinde planlandı.

HASTA SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Operasyonu yapan Kalp Damar Cerrahı Opr. Dr. Erdinç Naseri, operasyonun üç saat sürdüğünü ifade etti. Dr. Naseri, şöyle konuştu: “Ameliyatla ilgili olarak; hastanemize göğüs ağrısı ve nefes darlığı ile gelen 56 yaşındaki diyaliz hastasının yapılan muayene ve tetkikler sonucunda sağ kalp kapakçığında ciddi oranda kaçak olduğunu belirledik. Hastanın kalp kapakçık yetmezliğine operasyon ile müdahale edilerek onarılmasına karar verdik. Bununla birlikte bu ameliyatın göğüs kafesini açmadan küçük bir kesiden girilerek gerçekleştirilmesinin kararlaştırıp operasyon sonrasında da hastamızın olumsuz bir durumla karşılaşmadan sağlığına kavuşmasının mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

PARKHAYAT KALP SAĞLIĞI MERKEZİNDE 3 BİNDEN FAZLA AMELİYAT YAPILDI

2008-2024 yılları arasında PARKHAYAT Kalp Sağlığı Merkezin’de 3 binden fazla başarılı kalp ameliyatı gerçekleştirildi. 2018 yılından itibaren yapılan koroner by-pass ve kapak ameliyatlarının önemli bir bölümü kapalı yöntem kalp ameliyatı olarak yapıldı. Türkiye’de sadece birkaç merkezde uygulanabilen bu yöntemin özellikle operasyon sonrasında hastanın konforunu yükseltip, günlük yaşamına daha hızlı dönebilmesi açısından önemli bir yöntem olarak tanımlanıyor. Bir çok hastanede yapılamayan bu tür spesifik operasyonların tamamının PARKHAYAT Hastanesi’nde kolay ve başarılı bir şekilde yapıldığı, bu operasyonlar için Afyonkarahisar’apek çok ilden de hastaların başvurduğu, kentin kalp damar cerrahisinde bölgede önemli bir merkez haline geldiği vurgulandı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti