Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Özel: “Türkiye’de Alevi sorunu yok”

Özel: “Türkiye’de Alevi sorunu yok”
Özel: “Türkiye'de Alevi sorunu yok”

Alevi Kültür Dernekleri Afyonkarahisar Şubesi üyeleri, Hido Eğlence Merkezi’nde düzenlenen yemekte bir araya geldi. Yemeğe Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Selahattin Özel de katıldı

Alevi Kültür Dernekleri Afyonkarahisar Şubesi, Hido Eğlence Merkezi’nde Dernek üyelerine bir yemek verdi. Çok sayıda davet-linin katıldığı yemekte konuşan Alevi Kültür Dernekleri Afyonkarahisar Şubesi Mustafa Güllü, yemeğe iştirak eden herkese teşekkür etti. Geçtiğimiz günlerde trafik kazasında vefat eden Kıvırcık Ali’ye de rahmet diledi.
Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Selahattin Özel ise 1990’lı yıllardan bu yana Alevi Kültür Dernekleri’ni açmaya başladıklarını ancak bu derneklerde Alevi kelimesini kullanamadıklarını belirtti. Özel, “2000’li yıllarda Avrupa Birliği Uyum Yasaları çerçevesinde yapılan düzenlemelerle derneklerde Alevi kelimesini kullanmaya başladık” dedi.
Özel, “Aleviliği öğrenmek isteyen, Alevileri tanır. Onların yaşamına ortak olur. Türkiye’de Alevi sorunu yok, demokrasi sorunu var. Demokrasi sorunu çözülmeden Alevilik sorunu da çözülmez” diye konuştu. (Kocatepe)