Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Özelleştirme altında satılmadık fabrika kalmadı

İYİ Parti Afyonkarahisar İl
Özelleştirme altında satılmadık fabrika kalmadı

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Erdal Gümüş, Afyon Şeker Fabrikası’nın özelleştirilmesiyle ilgili olarak, “AKP hükümeti bir taraftan köyden kente göçü engellemeye çalıştığını iddia ederken bir taraftan köylünün elindeki imkanları alarak kente göç etmeye zorluyor, vatandaşla resmen dalga geçiyorlar” dedi.
Türkiye’de 14 Şeker Fabrikasının satılmasıyla kime hizmet edildiğini merak ettiğini belirten Başkan Gümüş, ekonomide sıkışan AK Parti hükümetinin yanlış üstüne yanlış yaptığını ifade etti.
Şeker fabrikalarının çiftçi ve köylü için iyi bir gelir kapısı olduğunu belirten Başkan Gümüş, “Biz İYİ Parti olarak bu tür özelleştirmelere kesinlikle karşı çıkıyoruz. Bir söz vardır Müflis tüccar evdeki hasırı satarmış diye demek ki sıra hasıra geldi.  Daha önce SEKA Kağıt fabrikasının birilerine peşkeş çekilerek binlerce insanın geçim kaynağı kapısının kapatılması gibi şimdi de şeker fabrikası peşkeş çekilerek kapatılmak isteniyor. Bir taraftan pancar üreticisi, fabrikadaki çalışanlar ve hayvancılık yok edilmek isteniyor. Bir taraftan elindeki imkanları iyi değerlendirmeyeceksin bir taraftan her şeyini ithal edeceksin, bu yanlışların da yanlışı olacaktır. ” dedi.
“SATILMADIK FABRİKA KALMADI”
AK Parti Hükümeti döneminde üretime yönelik hiç bir şeyin yapılmadığını belirten İYİ Parti İl Başkanı Erdal Gümüş, özelleştirme altında satılmadık fabrikanın kalmadığını söyledi.
Başkan Gümüş, bugüne kadar irili ufaklı 124 kamu kuruluşunun bir şekilde özelleştirildiğini belirterek şöyle dedi:
“Hatırlarsanız Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan 2006 yılında TBMM’de yaptığı bir konuşmasında ‘Kamu kuruluşları sat sat bitmiyor. Babalar gibi satarız’ demişti. Özelleştirme kapılarının açıldığı 1985 yılından bu yana yapılan özelleştirmenin yüzde 80’i AKP Hükümeti döneminde yapıldı. 12 bin kişi işsiz kaldı. Peki Allah aşkına söyler misiniz, üretenleri sattılar, üretim için istihdam için ne yaptılar?”