Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Özer’den bin kolilik yardım

İş insanı Kazım Özer,

İş insanı Kazım Özer, Söz Alışveriş Mağazası’ndan aldığı bin koli yardım paketini kuzeni Kadir Gümüştaş aracılığı ile Afyonkarahisar Valiliğine bağışladı.

Söz AVM’nin Organize Sanayi Bölgesi’ndeki deposunda gerçekleşen törene Vali Mustafa Tutulmaz, İş insanları Kadir Gümüştaş, Necati Taşpınar, Ali Rıza Gürakar, Mehmet Siper katıldı. Kuzeni Kazım Özer adına bin koliyi Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz’a teslim eden iş insanı Kadir Gümüştaş, “Kuzenim Kazım Özer tarafından Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı kampanyaya Afyon adına söz verdiği bin koliyi kuzenim adına Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz’a takdim ediyorum. Ancak Kazım’ın yardımları bununla da sınırlı değil. Türkiye genelinde muhtelif illere yaklaşık 4 bin 600 adet daha koli dağıtımı oldu. Şimdi de Necati Taşpınar Bey ile bakkalları dolaştık. 10’a yakın defter aldık, almaya da devam edeceğim. Sağolsun Ali Rıza Gürakar kardeşimiz de yine diğer illere giden kolilerin 600’ünü hazırladı. Geçen hafta Salı günü onları da ulaştırdık. Kuzenim Kazım’ın da sizlere çok selam, saygı ve hürmetleri var. Bütün bu yardımları kendi adına Kazım Özer olarak yapmıştır. Aile ile herhangi bir ilişkisi yoktur. Aile kendi adına ayrıca yapacaktır.” dedi.

VALİ TUTULMAZ’DAN KAZIM ÖZER’E TEŞEKKÜR

Yardımda bulunan iş insanı Kazım Özer’e teşekkür eden Vali Tutulmaz, “Ülkemiz ve dünya olarak zor günlerden geçiyoruz. Artık hiçbir şey bundan 2-3 ay önce ile aynı değil ve bundan sonra da olmayacak. Her şeyi koronavirüs öncesi ve sonrası diye bundan sonra konuşulacak. Çünkü bu virüsün dünyaya çok büyük etkisi oldu. Hatta şunu söyleyebilirim; gelişmişlik düzeyi arttıkça, gelişmiş ülkelerdeki sıkıntının geri kalmış ülkelere göre çok daha fazla olduğunu gördük. Şuanda bir Amerika’nın, Avrupa’nın gelişmiş ülkelerinin hepsinin koronavirüs karşısında zor durumda kaldığını gördük. Tabi ülkemiz de bundan olumsuz etkilendi. Gerek işyerlerinin kapanmasıyla, bazı işyerlerindeki çalışanlarımızın uzun süreli işsiz kalması ya da ücretli, bazılarının da ücretsiz izinli kalmasıyla insanlar çor durumda kaldı. Bu çerçevede Sayın Cumhurbaşkanımız iki türlü kampanya başlattı. Birincisi “Biz Bize Yeteriz” diyerek parasal olarak vatandaşımızdan destek talebinde bulundu ve vatandaşımız şuanda çok büyük bir teveccüh göstererek bu kampanyayı destekliyor. Bir diğeri de yine işadamlarımızın, halkımızın, koliler yaparak şu Ramazan öncesi işsizlik sıkıntısının olduğu bir dönemde bu sıkıntıya bir nebze olsun faydalı olabilmek için destek olunması talebinde bulundu. Bu talebi de Kazım Özer kardeşimiz, değerli hemşehrimiz bin paketle ilimize destek verdi. Şimdi biz bunu buradan alıyoruz, Vefa Destek Grubu içerisinde Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürümüzün sorumluluğunda işsiz, işini kaybetmiş, sıkıntıda olan bin ailemize ulaştıracağız.” şeklinde konuştu.

ÖZER TARAFINDAN 8 BAKKALDAN BORÇ DEFTERİ ALINDI

İş insanı Kazım Özer tarafından mahalle bakkallarından 8 borç defterinin borçlarının ödenerek alındığını ifade eden Vali Tutulmaz, “Yine Kazım Özer hemşehrimizin güzel bir uygulaması daha oldu. Şuan itibari ile 8 bakkalın veresiye defterini aldı, vatandaşların 8 bakkala olan borçlarını kapattı. Genelde bu bakkallar kenar semtlerdeki bakkallarımız. Şimdi bu şekilde vatandaşımıza zor durumda kalmaması adına borçlarını kapatarak vatandaşlarımıza da bir nebze olsun böyle destek oldu. Biz kendisine teşekkür ediyoruz. Kadir Bey’den öğrendiğimiz kadarıyla bunun devam edeceğini de söyledi. Ben Kazım Özer Bey ve burada bu işi takip eden Kadir Bey’e ve Necati Bey’e huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Söz Marketlere de burada yine teşekkür etmek istiyorum. Onlarda bu tür kampanyalara az bir kar karşılığı diyelim, fedakarlık yaparak bu kampanyayı desteklediler.” ifadesine yer verdi.

“HER İLÇEMİZDE ARTIK AĞIR AĞIR GÖRÜLMEYE BAŞLANDI”

Afyonkarahisar’ın koronavirüsle ilgili mücadelede şuana kadar iyi bir konumda olduğunu belirten Vali Tutulmaz, “Halkımızda bizim bu mücadelemize, sağlık çalışanlarımızın mücadelesine destek olmalarını talep ediyoruz. Havalar iyi oldu diye sokağa çıkmasınlar. Bu virüsle mücadelenin en büyük özelliği mümkün olduğu kadar sosyal izolasyonun sağlanmasıdır. Bize eğer izolasyonu sağlayabilirsek, belirli bir oranda kalabalıkların içerisine girmezsek kendimizi biraz daha toplumdan uzakta tutarsak bu hastalığa yakalanmayacağız. Ama tam tersini yaparsak, her gün sokakta gezersek, kalabalıklar içerisine girersek bu virüse kapılmama gibi bir ihtimal yok. Bana gelmez demeyin, şuanda ilimizde neredeyse her ilçemizde artık ağır ağır görülmeye başlandı. İlimizde de var. Sayı olarak azız şükür, ama tedbirlere uyduğumuz sürece bunu az olarak tutabiliriz. Tedbirlere uymazsak sayı artar. Sayının arttığı vilayetlerde tedbirlere uyulmadığı için sayı arttı.”diye konuştu.

“CİNAYETTEN FARKLI BİR ŞEY DEĞİLDİR”

Virüsü bulaştırmanın cinayetten farksız olduğunu söyleyen Vali Tutulmaz, “Ramazan yaklaşıyor. Dini inancımızın ve törelerimizin bir sonucu olarak Ramazan’da bazı yapılan toplu ibadetler vardır. Teravih, iftar, yardımlaşma, paylaşma, mukabele okuma bunlar toplu yapılır ama Diyanet İşleri Başkanlığı bu konuda bir bildiri yayınladı. Biz de bunu İl Hıfzısıhha Kurulu olarak bunu kayıt altına aldık. İl Hıfzısıhha Kurulu kararı haline getirdik. Şunu açıkça ifade etmek istiyorum; iftarlarımızı, kendimiz yapacağız. Akrabalarımızı, komşumuzu, kardeşimizi iftara çağırmayacağız. Mukabelelerimizi kendimiz okuyacağız. Artık toplu mukabele okuma dönemi, bu dönem için kalkmış durumda. Yine Teravih bireysel kılacağız veya evde aile ile birlikte kılacağız. Bunun dışında, kardeşimizi, komşumuzu, akrabamızı, arkadaşımızı vb. çağırarak bu ibadetleri yapmayacağız. Yaptığımız zaman bu virüsü birbirimize bulaştırmak ve bunun önüne geçememek bir durumla karşı karşıya kalabiliriz. Onun için sizleri duyarlı olmaya davet ediyorum. Duyarlı olmazsak insanların ölümüne neden oluruz, bu da cinayetten farklı bir şey değildir.” dedi.

“HALKIMIZ MÜSTERİH OLSUN”

Zor durumda olanların yanında olduklarını belirten Tutulmaz, “Sosyal Yardımlaşma Vakfımızın içinde bulunduğu, belediyemiz, ATSO Başkanlığımızın, Borsamızın, AFSİAD’ın, MÜSİAT’ın, Kızılay’ın içinde olduğu bir grup tarafından da yine ilimizde benzer problemlerin giderilmesi için bir kampanya başlatılmıştı. Ben halkımıza, işadamlarımıza tekrar tekrar teşekkür etmek istiyorum. Oradada şuana kadar belirlenen hedefe ulaşılmış durumda. Onlarda kısa süreiçinde dağıtılacak. Halkımız müsterih olsun, zor durumda olanlar müsterih olsun biz onların yanındayız. İşadamlarımıza ve bu kampanyayı yürüten bütün yöneticilerimize, çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“ÜLKE ORTALAMASININ ÇOK ÇOK ALTINDAYIZ”

Afyonkarahisar’ın Türkiye’de Koronavirüs ortalamasının çok altında olduğunu ifade eden Tutulmaz, “İlimizdeki vakaların artışına baktığınız zaman Valilik tarafından ek önlemler gündeme gelebilir mi?” sorusuna cevap veren Vali Tutulmaz, “Şimdiye kadar ek önlem getirecek bir durum yok. Şimdibizim sıkıntılı, yoğun olan bölgelerde biz hemen önlemlerimizi biraz daha sıklaştırarak devam ettiriyoruz. Burada Sadıkbey’de 5-6 vaka olmuştu, orada ciddi bir tedbir uygulaması yaptık. Bir hafta, 10 gün, 15 gün boyunca şuanda Sadıkbey’de son 9 gündür vaka gözükmüyor. 2-3 gün daha bu tedbiri orada devam ettirdiğimiz zaman oraya ali bir hale getirmiş olacağız. Yine Kızılören’de bir yoğunlaşma vardı. Az önce toplu ibadet yapmayın dememizin sebeplerinden birisi de bu. Bir taziye oluyor, taziyede toplu Kur’an okuma veya Mevlid-i Şerif okutma gibi bir gayret içerisine giriyorlar. İçlerinden bir tanesi de İstanbul’dan gelmiş birisi virüslü olduğu için şuanda 20’ye yakın kişiye bu virüsü bulaştırdı ve bir dönem orada tedbiri sıklaştırmamız gerekti. Şuanda orada tedbirler devam ediyor. Şükür iki gündür oradan her hangi bir vaka çıkmadı. Yine 2 gündür Bolvadin bölgemizden bir vaka sayısında birkaç artışımız var. Orada da tedbirlerimizi yine sıklaştırdık. Şuhut’a İstanbul’dan gelen bir gencimiz İstanbul’dan getirdiği virüsle, ailesinden annesini, dedesini, babaannesini, halasını ve kız kardeşini bu virüse bulaştırdı. Onun için bu dönemde bana bir şey olmaz demeyin. Sadece kendinizi değil yakınlarınıza da bütün yakınlarınızı bu hastalığın içine atabiliyorsunuz. Şuan itibariyle ilimizdeki durum iyidir. Ülke ortalamasının çok çok çok altındayız. Sayıolarak vermek istemiyorum. Ama bu olmayacak anlamına da gelmiyor. Çünkü Kızılören’deki vaka çıktığı gün bir günde 20 tane vaka kayda geçti. Yani 5-10 gün böyle vaka kayda geçtiğinde sayımız artar. Ama şükür o tabi gececiydi.” şeklinde konuştu. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi