Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Özkal, FETÖ terörünü Avustralya’da anlattı

MIKTA İşbirliği grubunun ‘İkinci
Özkal, FETÖ terörünü Avustralya’da anlattı

MIKTA İşbirliği grubunun ‘İkinci Parlamento Başkanları Toplantısı’ için Avustralya’da bulunan TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve beraberindeki Türk heyet, Melbourne’de Viktorya Eyalet Parlamentosu’nu ziyaret etti. Türk heyeti, parlamentoya girişinde Viktorya Eyalet Parlamentosu Yürütme Meclisi Başkanı Telmo Languiller ve Viktorya Eyalet Parlamentosu Yasama Meclisi Başkanı Bruce Atkin son karşıladı.
Parlamentoyu gezerek tarihi ve çalışma sistemi hakkında bilgi alan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal ve Türk milletvekilleri, heyetler arası özel bir toplantı gerçekleştirdi. Türk asıllı Viktorya Eyalet Milletvekili Adem Kubilay Somyürek’in de katıldığı toplantı sonrası Başkan Kahraman Viktorya Eyalet Parlamentosu’nun Şeref Defteri’ni imzaladı.
Meclis başkanları karşılıklı hediyeler verdiği ziyarette Kahraman’a Victoria Melbourne Victory Futbol takımının atkısı hediye edildi.
MEMLEKET HASRETİ
ÜZERİNE SOHBET
Toplantı sonrası Melbourne kentinde bulunan Avustralya-Türkiye Dostluk Anıtı’nı ziyaret eden TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Milletvekili Hatice Özkal ve Türk parlamenterler, anıta Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin çelengini bıraktı. Dostluk anıtında hatıra fotoğrafı çektiren Türk heyet, dostluk anıtının bulunduğu bölgedeki botanik parkında da yürüyüş yapma fırsatı buldu. Yürüyüş sırasında karşılaştığı Türk aileyle uzun uzun sohbet eden Milletvekili Özkal, aile üyeleriyle Türkiye ve memleket hasreti üzerine sohbet etti. Türk ailenin fotoğraf çektirme isteğini de geri çevirmeyen Özkal, nereli olduklarını sorduğu aileyi Afyonkarahisar’a tatile davet etti.
Melbourne’ün ardından Türk heyet, MIKTA toplantısının yapılacağı Hobart kentine geçti. Dönem başkanlığını yürüten Avustralya’nın Tazmanya eyaletinin Hobart kentindeki Hobart Eyalet Meclisi’nde gerçekleştirilen MIKTA işbirliği grubunun ‘İkinci Parlamento Başkanları Toplantısı’nın ana teması ‘açık hükümetler ve açık parlamentolar’ oldu. Toplantının yapıldığı meclis binasının Avustralya’nın en eski parlamento binası olduğunu söyleyen Avustralya Federal Meclis Başkanı StephenParry ve Federal Senato Başkanı Tony Smith, Avustralya’nın çok kültürlü yapısıyla ilgili bilgiler verdi.
MİLLET VE DEVLET PÜSKÜRTTÜ
MIKTA üyeleri olarak bölgesel ve uluslararası barışa destek sağlamak, grupta yer alan ülkeler arasındaki ilişkileri geliştirmek için gerekli çalışmaları birlikte yapacaklarını vurgulayarak, “Güçlü ekonomileriyle dünyada rol oynayan ülkeler olarak bir araya geldik. Geliştireceğimiz stratejiler ve atacağımız ortak adımlarla uluslararası kamuoyunda fark meydana getireceğimize inanıyorum” diyen TBMM Başkanı Kahraman, Türkiye’de 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimini hatırlattı. 15 Temmuz’da Türkiye’nin demokrasiye gerçekleştirilmiş bir saldırı ve terör eylemiyle karşı karşıya kaldığını ifade eden Kahraman, “Hepiniz takip ettiniz. 15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü’nün bu menfur kalkışması çok şükür ki aziz milletimizin topyekün bir araya gelmesi ve karşı koymasıyla püskürtüldü. Terör konusunda müşterek hareket etmek ve bütün devletlerin, milletlerin derdi olan bu belaya karşı koymak hepimizin görevi olmalıdır.” şeklinde konuştu.
İşbirliği ülkelerinin parlamenter sistemlerinin anlatıldığı toplantıya katılan Türk heyetteki tek kadın milletvekili olan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, Türkiye’de kadınların parlamentoya katılımıyla ilgili bilgiler verdi. AK Parti hükümetlerinin kadınlarla ilgili ciddi projeleri uygulamaya geçirdiğini hatırlatan Milletvekili Hatice Özkal, son yıllarda kadınlara yönelik pek çok yasal düzenlemenin hayata geçirildiğini anlattı. Toplant��ların dördüncü oturumunun başkanlığını TBMM Başkanı İsmail kahraman gerçekleştirirken, terör konusunun ele alındığı oturumda Hatice Özkal ve Türk milletvekilleri 15 Temmuz gecesi yaşananlarla ilgili bilgi verdi.
Türk halkının 15 Temmuz gecesi canı ve kanını dökerek demokrasiye ve parlamentoya sahip çıktığını ifade eden Özkal, 15 Temmuz’da Türkiye’de demokrasi için şehit düşen kahramanların, parlamento ile vatandaş arasındaki bağın en iyi örneği olduğunu söyledi. Toplantı sonunda alınan kararla MIKTA işbirliği grubunun dönem başkanlığını Türkiye’nin aldığını açıklayan Özkal, bir sonraki MIKTA toplantılarının Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleştirileceğini anlattı.
Toplantı oturumlarının sonunda meclis ve senato başkanları ile toplantılara katılan parlamenterler aile fotoğrafı çektirdi. (Kocatepe Haber Merkezi)