Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Özkal: Kudüs herkesi bekliyor – Kocatepe Gazetesi

Özkal: Kudüs herkesi bekliyor – Kocatepe Gazetesi
Özkal: Kudüs herkesi bekliyor

Ailesiyle birlikte Kudüs’e giden AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Kudüs’te ilk olarak Mescid-i Aksa’yı ziyaret etti. Kubbet-üs Sahra’da Filistinli genç bir çiftin nikahının kıyıldığını fark eden AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal,  yeni evli çifti tebrik ederek, yakınlarıyla sohbet etti. Ziyaretleri sırasında tanıştıkları bir Filistinli kadının davetini geri çevirmeyen Özkal,çay eşliğinde Filistin’de yaşananları ve İsrail’in Müslümanlara yönelik uygulamalarını dinlediler. Filistin halkının büyük sevgi ve ilgi gösterdiği Milletvekili Özkal ve ailesi, gece misafir oldukları Filistinli kadınla uzun uzun sohbet etme fırsatı buldu. Türkiye’nin ve Türk halkının; her zaman, Filistin halkının yanında olduğunu söyleyen Milletvekili Hatice Dudu Özkal’a teşekkür eden Filistinliler ise, Türk halkına kendilerini yalnız bırakmadıkları için minnettar olduklarını anlattılar. İsrail’in zulmü karşısında Filistin’in yanında bir tek Türkiye’nin olduğunu kaydeden Filistinliler, “Türkiye ve Recep Tayyip Erdoğan olmasa Trump’ın kararına bütün dünya sessiz kalacaktı. Türkiye dışında kimse bizim burada çektiğimiz acılara, zulme kulak vermiyor. Hem İslam İşbirliği Teşkilatı’nda Doğu Kudüs’ün Filistin’in başkenti olduğu kararının alınması hem de Birleşmiş Milletlerde ABD kararının kınanması, Recep Tayyip Erdoğan kararlılığı sayesinde gerçekleşti. Allah hem Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan hem de Türk halkından razı olsun.” dediler.   
 Mervan Camii’ni ziyaret den Özkal ailesi, camide hat yazan yaşlı Filistinli ile sohbet etti. Ziyaretlerini kısa süre önce hacca gitmiş bir ailenin evini ziyaret ederek sürdüren Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Filistin’de bir evde Hacca gitmiş birisi varsa evin dış cephesinde Kabe resmi veya o evde bir hacı olduğunu gösteren bir tabela olduğunu anlattı. Bu gelenekle o evde hacı olduğunun dışardan anlaşıldığını ifade eden Milletvekili Özkal, hacı olmanın Filistin’deki öneminin farklı yaşandığını belirtti. Kudüs’ün üç semavi din içinde kutsal ve önemli olduğunu hatırlatan Milletvekili Özkal, Kudüs’te bir sokakta oyun oynayan ikisi Filistinli Müslüman, ikisi Hristiyan dört çocukla hatıra fotoğrafı çektirdi. Miniklerin içinde hiçbir ayrım ve kavga olmadığını anlatan Özkal, İsraillerin sert tutumunun özellikle Müslümanlara yönelik olduğu vurguladı.
Kudüs’te İslamiyet’le ilgili pek çok kutsal yer ile caminin yanı sıra çok sayıda Osmanlı eseri olduğunu da belirten Milletvekili Hatice Dudu Özkal, ziyaretlerine Hazreti Muhammed’in (S.A.V) Kubbetüs-Sahra’da Mirac’a çıktığı tepenin altında yer alan Hacer-ülMuallak’la devam etti. Dünyanın her yerinden gelen Müslüman kadınlarla birlikte Cuma Namazını kılan Milletvekili Hatice Özkal, Hacer-ülMuallak’ta küçük çocukların okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetini dinleme fırsatı buldu.Özkal, hem Hacer-ülMuallak’ta hem de gittiği farklı hemen her yerde kadınlarla uzun uzun sohbet edip dertlerini dinledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısını yenileyerek, herkesi Kudüs’e Filistin halkına destek olmaya çağıran Milletvekili Özkal, Filistinlilerin yardıma ihtiyacı olduğunu anlattı. Kudüs’te her şeyin fahiş fiyatlarla satıldığını kaydeden Özkal, basit bir kremin bile Türkiye’deki fiyatının 10 katına satıldığını söyledi. Filistin halkının, yardım kadar moral ve motivasyona da ihtiyacı olduğunu vurgulayan Özkal, “Kudüs’te kardeşlerimizin yanında olmak, onlara destek olmak çok önemli. Buradaki kardeşlerimize destek olmayı sürdüreceğiz. Burada çok büyük bir dram yaşanıyor.İsrail, Müslüman kardeşlerimizi bir açık hava hapishanesinde yaşatıyor. Filistin’de bir bölgeden bir bölgeye bir semtten bir semte gitmek bile İsrail’in tutumu, kontrol ve baskılar nedeniyle çok zor. Buradaki kardeşlerimize yardımları sürekli hale getirmemiz gerekiyor. Ancak buraya gelerek moral ve motivasyon olarak da destek sağlamamız oldukça önem taşıyor. Filistinli kardeşlerimiz Türkiye’den gelenleri görünce duygulanıyor, güç depoladıklarını söylüyorlar. Bizim Türkiye’den geldiğimizi anlayan herkes bize bir şey ikram etmeye, bizimle sohbet etmeye çalışıyorlar. Kudüs’te; Mescid-i Aksa ve Kubbetüs-Sahra’yı ziyaret etmek, Peygamber Efendimiz’inMirac’a çıktığı tepenin altında, Peygamberimizle yukarıya doğru kalktığı rivayet edilen Hacer-ülMuallak’ta bulunduğu havayı solumak tarifi eşsiz bir duygu. Tüm vatandaşlarımızı Filistin’in başkenti Kudüs’e bu manevi havayı solumaya ve kardeşlerimize destek olmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.