Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Özkaya, Köksal Hakkında Ne Paylaştı?

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal hakkındaki bir yazıyı, sosyal medya hesaplarında paylaştı

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, İsviçre’nin Zürih şehrinde yaşayan Mehmet Çek’in paylaşımına sayfasında yer verdi.

İşte Çek’in paylaşımı:

 

AFYON`DA NE OLDU?

BURCU KÖKSAL`IN IRKÇI DEMOGOJİSİ

 

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, evrakları tamam olmasına rağmen ırkçılık ve ayrımcılık yaparak Türk vatandaşıyla evli Irak uyruklu bir vatandaşa ruhsat vermedi.

 

Burcu Köksal`ın “şahsın, herhangi bir ruhsat başvurusu bulunmamaktadır” ifadesi gerçeği yansıtmıyor.

 

Afyonkarahisar Erenler Mahallesinde spor salonu açmak isteyen Irak Uyruklu Mousa K. Gatea isimli vatandaş Afyonkarahisar Belediyesine işyeri açma ile ilgili ruhsat başvurusu talebinde bulunmuş ancak başvurusu kasıtlı olarak alınmamıştır. Bekletilmiştir.

 

Devamla Irak uyruklu vatandaş belediyeden aranarak “yarın dükkanını aç Belediye Başkanı bizzat kendisi kapatacak ve resim çekilecek, gazeteciler gelince ağzını açmayacaksın” denilmesi üzerine 22.04.2024 tarihinde Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştur.

 

Bunun üzerine Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı 10.05.2024 tarihinde İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğüne gönderdiği bir yazıyla Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu KÖKSAL ile ilgili görevi kötüye kullanma suçu ile ilgili soruşturma izni istemiştir.

 

Burcu Köksal bir hukukçu olmasına rağmen şikayete yönelik olarak başlatılan bir süreci, rutin bir işlemi ırkçı ajitasyon ve demogojiyle kapatmaya çalışmaktadır.

 

Burcu hanım milletvekili dokunulmazlığının sona erdiğinin Belediye Başkanı olarak her türlü iş ve işleminin hukuka aykırılık yönünden incelemeye tâbî oldugunu bilmiyor olabilir mi?

 

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın hukuk devletinin gereklerini yok sayan uygulamalarından birine dair Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında savunması istenmiştir. Hepsi bu.

 

Afyonkarahisar Valiliği burada kendilerine düşen rutin işlemleri yaparken Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı da hukukun, yasaların gereğini yaparak bir suç duyurusu üzerine soruşturma başlatmıştır.

Bu ciyaklama bu ajitasyon niçin?

 

Burcu hanım idare ettiği belediyede vatandaşlara etnik kökenlerine göre muamele yapmaktan vazgeçmeli. Bu anayasal bir suçtur.