Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Özkaya kreş istedi, Zeybek “tamam” dedi

AK Parti Milletvekili Ali

AK Parti Milletvekili Ali Özkaya, Ticaret Borsası’nın kullandığı alanın AFSÜ’ye devredilip, Borsa’nın da ATSO arkasındaki alana taşınacağını söyledi. Özkaya, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’ten AFSÜ çalışanları için kampüse bir kreş yapımı talep etti. Vali Yiğitbaşı’nın da ricasıyla Zeybek teklifi kabul etti

 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, temel atma töreni ardından hızlı şekilde binaların inşaa edilerek üniversite öğrencilerinin güzel bir ortamda ders görüp laboratuvarlarda çalışacaklarını söyledi. Özkaya, “AFSÜ sağlık açısından hayallerimizi gerçekleştirmek istediğimiz önemli alanlara sahiptir. Fizik tedavi termalle birlikte Afyon ve Türkiye’nin önemli bir alanıdır. Onkoloji alanında iyi bir noktaya gidiyoruz. Eczacılık benim en çok hayal ettiğim hususlardan birisidir. İlaç üretimi Afyon Bolvadin Alkoloid Fabrikalarıyla bir bütün halinde çalışarak Eczacılık Fakültesinin mutlaka yeni ürünler geliştirmesi gerekmektedir. Hem Türk çiftçisinin daha fazla üretmesine hemde ürettiğimiz bu ürünün daha fazla katme değere dönüşmesini arzu ediyoruz. Uluslar arası Sağlık Turizminin hem iç hem dış açısından geliştirilmesi önemlidir. Sağ olsunlar Zafer Havaalanının CEO’nu davet ettik İstanbul’dan geldiler. Buraya daha fazla uluslar arası hasta nasıl gelir? Bunu nasıl geliştiririz ve Afyon’a nasıl katkılar sağlayabiliriz? Bu konuda da çalışmaya devam ediyoruz. Yine önemli bir iş, Ticaret Borsamızın kullandığı alanın üniversitemize devriyle ilgili Türkiye’de ilk defa bir üst hakkının mülkiyet kabul edilerek takas edilmesiyle inşallah AFSÜ’nün olacak. Bunun yazısını yazdık Milli Emlak Müdürlüğü’nden Cumhurbaşkanlığına gitti. Allah nasip eder de bir aksilik olmazsa haftaya geldikten sonra Borsamızın olduğu 56 bin metrekarelik alan üniversitemize geçecek. ATSO bitişiğindeki araziyide Borsa’ya vereceğiz. Böylece üniversitemizin kampüsü daha da genişleyecek, yeni imkânlara kavuşacak. Hepimize çok çalışmak düşüyor. İnsan sağlığı herşeyin üzerindedir. Burası da insan sağlığına yatırım yapılan önemli bir merkezdir. Hocalarımızın daha iyi şartlarda eğitim alması, hastane çalışanlarımızın daha iyi şartlarda hizmetine devam etmesi önemlidir. Belediye Başkanımız hastanemize anaokulu, kreş yaparak çok hayırlı bir iş yaptınız. Çok teşekkür ediyoruz. AFSÜ hastanemizdeki arkadaşlarımızda anaokulu ve kreş ihtiyacı olduklarını söylüyorlar. Rektör hocamızın ‘Nebi Projesi’ var. Yani Nesiller arası Birleşim Projesi var. Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Zeybek’ten dolayısıyla bir hayır ve bir yatırım daha bekliyoruz. Kusura bakmayın emrivaki gibi düşünmeyin. İnşallah bu işi de hep birlikte yapar temelini atarız. AFSÜ’de çalışan hanımefendiler çocuklarını daha iyi şartlarda kampüsleri içerisinde eğitim görmesine vesile olup onlarında hayır duasını alırız diyorum. Başkanım temel atma törenimizde, yapılacak anaokulu kreşte hayırlı olsun diyorum.” dedi.
ZEYBEK ŞAŞIRDI,
VALİ ALKIŞLADI
Özkaya’nın bu teklif karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Başkan Zeybek, Vali Yiğitbaşı’nın başlattığı alkışlarla öneriyi kabul etti. Cumhuriyeti Başsavcısı Fatih Karabacak ise Başkan Zeybek’ten Cezaevi içerisindeki Mescid inşaatına katkılarını beklediklerini hatırlattı. Başkan Zeybek toplum menfaatine olan bu çalışmalara destek vereceklerini bildirdi.