Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Özmen: Eğitim yapboz tahtasına çevrildi

Özmen: Eğitim yapboz tahtasına çevrildi
Özmen: Eğitim yapboz tahtasına çevrildi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkan Adayı Hafize Özmen, AKP tarafından eğitim sisteminde sürekli değişikliğe gidildiğini belirterek, önce okula başlama yaşının 5’e düşürüldüğünü daha sonra yeniden yükseltildiğini ardından el yazısının getirilip kaldırıldığını sonrasında 4+4+4 sisteminin getirildiğini son olarak da AKP Genel Başkanı tarafından TEOG’un kaldırılması gerektiğinin söylendiğini hatırlattı.
LAİK EĞİTİM HEDEF ALINIYOR
Eğitim müfredatında yapılan değişiklikle laik eğitimin hedef aldığını belirten Özmen, “Yeni müfredatta Atatürk’le ilgili bölümlerin çıkarılması bunun en açık örneğidir. Vatandaşlarımızın Atatürk sevgisini müfredattan Atatürk’ü çıkartarak silebileceklerini sanıyorlar. AKP eğitimde de gericiliği sağlamak için yoğun mesai harcamaktadır. Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkabilmek, ancak bilimsel bilgi ile olabilir. 15 yıldır AKP’nin eğitim sisteminde uygulamaya soktuğu çeşitli değişikliklerle hiçbir öğrencimiz eğitime başladığı müfredatla mezun olamadı. Neredeyse her yıl eğitim öğretim döneminde müfredat, sınav sistemi ile ilgili değişiklik söz konusu oluyor. Sonuç olarak AKP’nin bu hatalarının bedelini ise başta öğrencilerimiz olmak üzere öğretmenlerimiz ve velilerimiz ödüyor” dedi.
Özmen tüm bu olumsuz gelişmeler karşısında 2017-2018 eğitim-öğretim yılının açılışının öğrencilere, öğretmenlere, eğitim camiası ve velilere hayırlı olması dileğinde bulundu.