Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Özveri

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü mensupları son günlerde yoğun bir tempo içerisindeler. Öyle ki şehrin dört bir yanında gece-gündüz sürekli denetimler, yoklamalar yapılı-yor.
Yaklaşık son 10 gündür şehrin trafiğinden ve asayişinden sorumlu personel hiç boş durmuyor desek yeridir. Telsizlerdeki muhabere trafiğine yetişemediğini söyleyen gazeteci arkadaşımızın sayısı birden fazla…
Sabahın erken saatlerinde trafiğin yoğun olduğu bölgelerde özellikle toplu taşıma araçları ile servis araçları üzerinde yoğunlaşıyor trafik ekipleri. Şehrin giriş noktalarında ilçe ve beldelerden insan taşıyan araçlar denetlenirken, okul önlerinde ve işlek cadde-lerde öğrenci-işçi servisleri kontrolden geçiriliyor.
Trafik sabah yoğunluğunu atlatıp, normal seyrine girdiğinde trafik ekipleri şehir içi radar uygulamalarına, asayiş ekipleri ise rutin kimlik sorgulamalarına başlıyorlar. Trafiğin yoğun olduğu bölgelerde radarın yanı sıra trafik güvenliği denetimleri de yapılıyor.
Şehrin en merkezi noktasından tutun da, Çavuşbaş ya da Sahipata mahallesi ne kadar bir çok noktada kimlikten sorgulamalar yapılıyor. Asayiş ekipleri kanunların verdiği yetkiye dayanarak gündüz vakti de olsa, yolda yürüyen insanları çevirip, kimlik kontrolü yapıyor. Elbette herkes yolunda giderken işinden gücünden alıkonulmuyor, orada polisin meslek tecrübesi devreye giriyor. Telsizden Merkez’e yapılan anonslarla insanların suç bilgileri sorgulanıyor. Aranan, suça bulaşmış bir kişi varsa gereği yapılıyor. Son bir hafta içerisinde bu şekilde 10 kişi yakalanarak yasal işlem yapıldı.
Geceleri şehrin kavşak noktalarında hem trafik yönünden hem de asayiş yönünden denetimler sürdürülüyor. Eksiği olana cezası kesiliyor. Mahkemeden yakalaması, haczi olan araçlar otoparka götürülüyor. Asayişe aykırı durumu olanların gereği yapılıyor.
Kavga ve yaralama olaylarında kullanılan bıçakların satışını yapan yerler denetimden geçiriliyor, kanuna aykırı olarak vitrinlerde bekleyen bıçak ve diğer aletler toplanı-yor.
Bu çalışmalar daha önce yapılmıyor muydu? Elbette yapılıyordu ama yoğunluğu bu kadar fazla değildi. Haftanın ya da ayın belli günlerinde çalışmalar yoğunlaşıyordu. Şimdi her gün bu anlattıklarımız oluyor.
Şehir merkezinde ekip sayısı yetersiz olan ve zaten fazla efor sarf eden polisler şimdi sanıyoruz bir kat daha fazla yoruluyorlar. Ancak böylelikle aldıkları maaşın her kuruşunu helal ettiriyor, Afyonlular’ın dualarını alıyorlar.
Bu çizdiğimiz tabloda emeği olan idarecileri kutluyoruz. Vatandaşın güven sözcüklerini bizim duyduğumuz gibi onların da duyduğunu sanıyoruz. Bu çalışmalar yüksek olan suç oranlarımızı düşürmede mutlaka faydalı olacaktır. Vatandaş da polis de bu özverisini sürdürdükçe Afyonkarahisar yakasına yapışan “liderlik” ünvanlarından eninde sonunda kurtulacaktır.
Ali Çetinkaya’yı anıyoruz
Cumhuriyet tarihinin “en büyük Afyonkarahısarlısı” olan Ali Çetinkaya’yı anıyoruz bugün. Kimileri Çetinkaya için “en büyük” dese de, aksini iddia edenlere de rastlanıyor maalesef. Bu söylenenlere “iftira” mı demek gerekir, yoksa “maksatlı” mı bilemiyoruz. Altta bir dostumuzun bize ilettiği bir gazete manşetini görüyorsunuz. Torunu Osman Paksüt üzerinden Çetinkaya’ya saldırıyor. Ali Çetinkaya’yı hukuk bilmemekle suçlayanlar onun Osmanlı ordusunun bir askeriyken 1.Dünya Savaşı sırasında Irak’ta, Kuttül Ammare’de askeri mahkeme başkanlığı yaptığını ve burada Türklere hakaret eden bir Alman subayını öldüren Türk Askerini nasıl idamdan kurtardığını bilmiyorlar. (kaynak Ali Çetinkaya Anma paneli bildirileri, Afyon Belediyesi yayınları-1986) Bugünkü 6. ve 7. sayfalarımızda da Çetinkaya’nın “kısaca” yaptıklarını anlatıyor arkadaşımız Hasan Özpunar… Tarih ve halk merhum Çetinkaya’nın notunu çoktan vermiş ama beyhude çabalar hep olacak galiba…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti