Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kocatepe Gazetesi

PADİŞAH YAVUZ SULTAN SELİM’E AŞKINI SÖYLEYEMEDİ

Kocatepe Gazetesi 4 Ağustos 2012 Cumartesi 03:00:00
  Tarih bilgilerimize göre Osmanlı İmparatorluğu Padişahı Yavuz Sultan Selim’i istediğini yapabilen, cesur, kahraman bir padişah olarak biliriz.
Yavuz Sultan Selim Mısır’ı aldıktan sonra bugünkü söylemiyle karargah merkezi olan binada Yavuz Selim’le halk arasında iletişimi sağlayacak Mısır Dışişleri Uzmanı bir bayan bulunmaktadır. (Kaynaktan bayanın ismini öğrenemedim). Bu Bayan Padişah’la çalıştığı sürede, Padişah Yavuz Sultan Selim’e aşık olur. Fakat aşkını doğrudan doğruya söyleyemez. Padişah Yavuz Sultan Selim’in masası üzerinde günlük işlerini planladığı müsvette bir kağıt bulunmaktadır. Kadın o müsvette olarak kulanılan kağıda “AŞIK OLAN NEYLESİN” diye yazar.
Padişah gelir masa üzerindeki yazıyı okur. “Aşık olan neylesin” Bu yazının altına “Nesi varsa söylesin” diye yazar. Kadın gelir, Padişah’ın yazdığı “Nesi varsa söylesin” yazısı altına “Ya korkarsa neylesin” diye yazar. Padişah geldiğinde “Ya korkarsa neylesin” sözünü okur ve altına “Hiç durmasın söylesin” sözünü ekler.
Kadın padişaha aşkını söylemeye karar verir. Nasıl söyleyeceğini tasarlamaya çalışırken Padişah Yavuz’un küt küt heybetli gelişini duyan kadın aşkını söylemeye hazırlanırken heyecanı şiddetlenir, kadın kriz geçirir ve ölür. Aşkını söyleyemez.
Yavuz karagahına girince kadının cesediyle karşılaşır.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti