Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Pakistan Büyükelçisi’nin samimi duası: “Allah Türkiye’yi sonsuza kadar korusun”

Bu haberin fotoğrafı yok
Pakistan Büyükelçisi’nin samimi duası: “Allah Türkiye’yi sonsuza kadar korusun”

Sel felaketi nedeniyle büyük üzüntü yaşayan Pakistan’a bir yardım eli de Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinden uzandı.

Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol’un eşi Çiğdem Elibol’un önderliğinde Sandıklılı kadınlar, Pakistanlılar için hırka ve kazak ördü. Kampanya nedeniyle düzenlenen geceye katılan Pakistan’ın Türkiye Büyükelçisi Tarık Azizuddin, duygusal anlar yaşadı.Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde Pakistan’a yardım amacıyla örnek bir kampanya başlatıldı. Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol’un eşi Çiğdem Elibol’un girişimiyle başlatılan “Sandıklı Anne ve Kızlarından Pakistan Anne ve Kızlarına” adlı kampanya nedeniyle Sandıklı Hüdai Kaplıcası’nda bir yemek düzenlendi.
İtalya toprakları kadar alan su altında kaldı
Yemekte saygı duruşunun ardından Pakistan Milli Marşı ve İstiklal Marşı okundu. Masalara Pakistan ve Türk bayraklarının konulduğu yemeğe katılan Pakistan’ın Türkiye Büyükelçisi Tarık Azizuddin, Ağustos ayında meydana gelen sel felaketinde ülkesinin yüzde 20’sinin sular altında kaldığını, bu oranın İtalya’nın topraklarının yüzölçümüyle eşdeğer olduğuna dikkat çekti. Sel felaketi sırasında Türkiye’nin desteğini hissettiklerini belirten Azizuddin, yardımlar karşısında duygulandığını vurgulayarak “35 yıllık diplomatik hayatımda ilk kez bir şey söyleyemiyorum. Sizin duygularınıza karşı ne diyeceğimi bilemiyorum. Geçmişten bu yana iki ülke arasında var olan kardeşlik ve sevgi, bu son olayda su yüzüne çıktı” dedi.
“Bunu hiç unutmayacağız”
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Emine Erdoğan’ın Pakistan konusunda çok duyarlı davrandıklarını hatırlatan Büyükelçi Azizuddin, konuşmasında şu vurguları yaptı:
“Türkiye’den gelen yardım bizim için çok özeldir. Bunu hiçbir zaman unutmayacağız. Biz Pakistanlılar, Türkiye ile arkadaşlığımızdan gurur duyuyoruz. Arkadaşlığımız, yazılı olmayan bir anlaşma gibidir. Her zaman birbirimizin yanında olacağız. Allah Türkiye’yi sonsuza kadar korusun. Türkiye’yi hiçbir zaman başkalarından yardım almaya muhtaç duruma düşürmesin. Ama Allah karar verirse, o zaman emin olun ki 175 milyon Pakistanlı yanınızda olacak.”
Büyükelçi Azizuddin’in konuşmasını yaparken zaman zaman gözlerinin dolduğu ve sesinin titrediği görüldü. Azizuddin’in Türk ve Pakistan bayraklarını simgeleyen rozeti de dikkat çekti.
Kurtuluş Savaşı’nda yanımızda
Pakistan vardı
Yemeğe katılan Sandıklılı Emekli Korgeneral Hasan Kundakçı, “Pakistanlı kardeşlerimiz kara gün dostudur. 30 Ekim 1918’de Mondros Antlaşması’nı imzaladık. Yanımızda kimse yoktu. O zaman Hindistan Müslümanlarından bize yardım eli uzandı. Büyük Atatürk’ün başlattığı Milli Mücadele’ye katkı sağlandı. Kurtuluş Savaşı sırasında hiç kimse kolay kolay Londra-Paris’te Türkiye lehine bir şey diyemiyor. Ama Hindistan Müslümanları Londra ve Paris’in altı üstüne getirmiştir. Llyod George’a haddini bildiren Muhammed Ali Cinnah’ı asla unutamayız” dedi.
Dostluk ve kardeşlik hatırlatması
Sandıklı Kaymakamı Ali Candan, “Tarih boyunca Pakistan ve Türkiye birbirilerini dost olarak görmüşlerdir. O zor zamanımızda ellerinde ne var ne yoksa Türkiye Cumhuriyeti’nin kurtuluşu için verdiler. Pakistan’daki sel felaketinin üzüntüsünü yüreğimizde hissettik. Bu zamanda Türk milleti yardım için seferber olmuştur” derken Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol da Pakistan ile Türkiye arasındaki kardeşlik bağından bahsetti.
17 Ağustos
depreminde çocuklar
kumbaralarını açtı
Elibol, şöyle konuştu:
“Dost ve kardeş ülke Pakistandaki sel felaketi bizleri derinden üzmüştür. Meydana gelen felaketlerin acılarını dindirmek için Türk halkının el ele vermesi, iki dost ülkenin yan yana olduğunun ifadesidir. 1920 yıllarında Hindistan sınırları içinde yaşayan maddi imkansızlıklar içinde olan Pakistan halkı, Kurtuluş Savaşı’nda paralarını, hatta kollarındaki bileziklere kadar göndermiş, kötü günümüzde her zaman yanımızda olmuşlardır. Türkiye’nin Kurtuluş Savaşı’nda kapı kapı dolaşıp 2 buçuk milyon sterlin gibi hatırı sayılır bir yardımı ülkemize gönderen, Türk Ordusu için dua ettiren, Milli Mücadelemize destek olmak için halkımızı örgütleyen Pakistan Milli Şairi Muhammed İkbal’in vefası bizlere de yol göstermektedir.
Kıbrıs Barış Harekatı’nda yanımızda olan Pakistan, uçak filosunu Türk Silahlı Kuvvetlerine açmıştır. Ülkemizde meydana gelen 17 Ağustos depreminde Pakistan halkı, ülkemize büyük yardımlar yapmıştır. Pakistan’daki çocukların bile kumbaralarındaki paraları yardım için Türkiye’ye gönderdikleri bilinmektedir. Belediyemizin organizasyonu ile Sandıklı hanımları, ülkemizin kötü gününde her zaman yanında olan Pakistan halkına bir nebze de olsa vefa borcumuzu ödemek, kardeş ülkemizin yanında olmak, bizlere gurur vermektedir.Yardımlaşma çalışmalarına katılım beklediğimizden çok fazla olmuştur. Bu da Sandıklı halkının ne kadar yardımsever olduğunu göstermektedir.”
İdealist öğretmenlerin idealist kızları
Sandıklılı kadınların Pakistanlılar için başlattığı kampanyanın mimarlarından olan Nilüfer İlbey ise “Giresun Şebinkarahisar’dan 20 yaşında Hasanoğlan Öğretmen Okulu’nu bitiren Bingöl Karlıova Bahçeköy’e öğretmen giden bir delikanlı, İstanbul’dan yola çıkan Balıkesir Saraçtepe Köy Enstitüsü’nü bitiren Afyon ili Sandıklı ilçesi Karacaören Köyü’ne elinde bir tahta bavulla gelen bir öğretmen…İki öğretmenin bütün gayreti ve amacı, Türkiye Cumhuriyeti’ni ileriye taşımak. Bu arada bu iki öğretmenin kızları dünyaya geliyor. Birinin adın Nilüfer, diğeri de Betül Toran. O iki arkadaş, Ankara’da bir araya geliyorlar. Bu yardım çalışmasında yola çıkıyorlar. Bu çalışmaya Afyon Senatörü olan Yusuf Şenocak Bey’in kızı Avukat Mini Suver de katılıyorlar. Bu Sandıklı Vakfı adına sizlere çok teşekkür ediyorum. Afyon’a yirmi kilometre kala Afyon Valiliğimizin ve Afyon İl Jandarma Komutanlığı’nın çok büyük bir panosu vardır. Cumhuriyetimizin kazanıldığı topraklardasınız diye. Bizlerle Cumhuriyet’in kazanıldığı bu topraklarda bu geceyi paylaştığınız için şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.
Bir kamyon dolusu hırka ve kazak
Konuşmaların ardından Pakistan Büyükelçisi Tarık Azizuddin’e Sandıklı’yı simgeleyen bir kilim hediye edildi.
Sandıklılı kadınların ördükleri hırkalardan birisi de Pakistan kadınlarını temsilen Büyükelçi Tarık Azizuddin’in eşi Naile Azizuddin’e takdim edildi.
Kampanya çerçevesinde Sandıklılı kadınların ördükleri bir kamyon dolusu hırka ve kazak, Pakistan’a gönderilmek üzere hazırlandı.(Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti