Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Palalı Teknik Lisesi öğrencileri dijital tırı ziyaret etti

Palalı Teknik Lisesi öğrencileri dijital tırı ziyaret etti

Rahmiye Sare Palalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi TEKNOFEST Grubu öğrencileri Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın Afyonkarahisar’da bulanan Dijital Tırı’nı ziyaret etti

 

Rahmiye Sare Palalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi TEKNOFEST Grubu öğrencileri Dijital Tırı gezerek yüzde yüz yerli teknolojileri yakından görme imkânı bularak deneyim kazandılar.
“DİJİTAL TIRDA ZİYARETÇİLER TEKNOLOJİ İLE BULUŞUYOR”
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı (CİB) Afyonkarahisar Bölge Müdürü Şerife Münire Burcu, dijital tır hakkında ziyaretçilere bilgi vererek, “Milli, tarihi, kültürel zenginlikleriyle donatılmış, yeni teknolojiyle birlikte birleştirerek sunumlar yapan dijital tırımızda Rahmiye Sare Palalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini ağırladık. Kendileri teknolojinin hangi boyutlara geldiğini bugün dijital tırımızda inceleyecekler görecekler. Okulumuzun TEKNOFES Grubu burada. TEKNOFEST’te de oraya gitmeye hak kazanmış bir gurup. Onları burada teknolojiyle buluşturuyoruz. Güzel deneyimler yaşayacaklarına inanıyoruz.” dedi.
“TEKNOLOJİ İLİN
AYAĞINA GETİRİLDİ”
Rahmiye Sare Palalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Emrah Murat dijital tır ziyaretiyle öğrencilerinin büyük bir deneyim kazandıklarını dile getirerek, “Öncelikle Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na ve Bölge Müdürü Sayın Şerife Münire Burcu’ya çok teşekkür ediyorum. Böylesi bir fırsat hem ilimiz adına hem de öğrencilerimiz adına çok büyük bir kazançtır. Kesinlikle ve kesinlikle ilimizi de var olan gençlerimizin böyle şeylere ihtiyacı var. Kesinlikle öğrencilerin ufukları genişlemesi, gelişmesi gerekiyor. Dijital dünyada söz sahibi olabilmek için, bizde varız diyebilmemiz için öncelikle öğrencilerimizin ufkunun genişlemesi gerekiyor. Bu yüzden böyle fırsatları bize tanıdıkları için çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
“ÜÇ YARIŞMADA DA
BAŞARI ELDE EDİLDİ”
TEKNOFEST’e 3 ayrı kategoride başvurduklarını ve üçünde de başarı elde ettiklerini belirten Murat şöyle konuştu: “Biz okul olarak TEKNOFEST’e 3 farklı kategoride katıldık. İnsansız Hava Aracı İHA diye tabir ettiğimiz İnsansız Hava Aracına bir döner kanat, birde sabit kanat. Ayrı zamanda en zor kategorilerden biri olan liseler arasında roket diye tabir ettiğimiz takımlarımız şuanda buradalar. Üçünde de başarı elde ettik. İnşallah İlimizi ve okulumuzu en güzel şekilde temsil edeceğiz.”
>> Mustafa ERTÜRK’ün Haberi