Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Pancar Kooperatifi’nin ilçe mağazaları hizmette

Bu haberin fotoğrafı yok

Afyonkarahisar Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Abdil Tıkır, Merkez, Çobanlar, Şuhut, Salar, Emirdağ mağazalarıyla ihtiyaç duyulan hizmetin sağlandığını açıkladı

 

Afyonkarahisar Pancar Kooperatifinin 39. olağan mali genel kurul toplantısı dün sabah Oruçoğlu Termal Otel’de gerçekleştirildi. Genel kurul divanı Levent Kayaalp Başkanlığında; Cengiz Ceylan, Öztürk Köycü, Metin Sıtkı Aydın, Ali Koç ve Nevzat Baygın’dan oluştu. Toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.
“AFYON KOOPERATİFİ ÖN SIRALARDA”
Oybirliği ile genel kurul divanına tutanağı imzalama yetkisi verildi. Afyonkarahisar Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Abdil Tıkır yaptığı konuşmada, Türkiye’deki 31 Pancar Kooperatifi gibi Afyonkarahisar Pancar Kooperatifi’nin kuruluş ve gelişmesinde Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü ile Afyon Şeker Fabrikası yöneticilerine teşekkür etti. Afyonkarahisar Pancar Kooperatifinin 1980 yılında kurulduğunu hatırlatan Tıkır, “Kooperatifimiz her geçen yıl daha da büyümekte ve ortaklarına götürdüğü hizmet ağını daha da genişleterek kaliteli ve ucuz hizmet vermenin gururunu ve sevincini yaşıyoruz. Kooperatifimiz 31 Pancar Kooperatifi arasında layık olduğu ön sıralardaki yerini almıştır.” dedi.
“PANCAR EKİM SAHALARI GENİŞLETİLECEK”
Abdil Tıkır, Afyonkarahisar Pancar Kooperatifinin kendi ayakları üzerinde durabilen, yabancı kaynak kullanmadan ortaklarının ihtiyaçlarını KDV dahi tahsil etmeden vadeli satış yapabilen durumda olduğunu söyledi. Tıkır, “Vadeli satışlara çok düşük faiz uygulayan sayılı kooperatiflerdeniz. Ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik şartlara rağmen üyelerin ihtiyacı olan tarımsal girdileri piyasadan ucuza temin etmek için gerekli gayreti gösteriyoruz. Sağlıklı ve dengeli şekilde ihtiyaçların büyük bir kısmını peşinat almadan tedarik ederek ulaştırmayı başardık. Bu durum gelecek yıllarda da devam edecektir. Malum olduğu üzere Pankobirlik nişasta bazlı şeker kullanımının azaltılması, insan sağlığına zararlı tatlandırıcıların yasaklanması konusunda ekonomik olan sıvı şeker üretiminin arttırılması için pancar ekim sahalarını genişletme çalışmaları sürdürülmektedir.” diye konuştu.
“ÇOBANLAR VE ŞUHUT
MAĞAZALARI HİZMETTE”
2018-2019 döneminde Pancar Kooperatifi imkânlarından üyelerin daha iyi yararlanması için gerekli yatırımların yapıldığını belirten Tıkır, “Afyon Pancar Kooperatifi olarak çiftçilerimize en iyi hizmeti sunmaya çalıştık. Bu kapsamda; Merkez, Çobanlar, Şuhut, Salar, Emirdağ mağazalarımızda mevcut olan sorunları çözmeye çalışıyoruz. Çobanlar ilçemizde 5 bin metrekare alan üzerine bin 200 metrekare büyüklüğünde satış mağazamız tamamlanmış olup çiftçilerimizin hizmetine sunulmuştur. Mağaza maliyeti bir milyon 600 bin TL’dir. Şuhut ilçemizde 4 bin metrekare alan üzerine bin 500 metrekare büyüklüğünde ki satış mağazamız bu ay sonunda hizmet vermeye başlayacak. Mağaza maliyeti 2 milyon TL’dir. Emirdağ mağazamızda depo tadilatı ihale aşamasındadır. Devletten hiçbir destek almadan her geçen yıl daha da büyüyerek güçlenen kooperatifimiz, ortaklarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya daha fazla hizmet etmeye devam edecektir” şeklinde konuştu.
Toplantı kurul raporlarının okunup aklanıp gündem maddelerinin görüşülmesiyle tamamlandı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti